Del 29 d'agost al 9 de setembre

Nou tractament fitosanitari per combatre el morrut de les palmeres a Vilanova

L'actuació anirà acompanyada d'un reforç del tractament contra el tigre del plataner i la mosca blanca en diversos espais de la ciutat

Nou tractament fitosanitari per combatre el morrut de les palmeres a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Nou tractament fitosanitari per combatre el morrut de les palmeres a Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Del 29 d'agost al 9 de setembre es durà a terme un tractament per combatre el morrut de les palmeres, un insecte especialment invasiu i agressiu per a aquesta espècie vegetal (Phoenix dactylifera) i que requereix d'actuacions per preservar-ne la salut. A banda dels treballs als més de 600 exemplars de palmeres que, especialment es concentren a la façana marítima, també es durà a terme en paral·lel una actuació general de reforç contra el tigre del plataner i la mosca blanca, que poden afectar algunes espècies vegetals com els plataners i les moreres que es troben en diversos carrers de la ciutat.

Els treballs es realitzaran sempre en horari nocturn, entre les 23.00 h. i les 7:00 h., per tal de minimitzar les molèsties a la ciutadania. Del 29 d'agost al 5 de setembre es realitzarà l'actuació a les palmeres de tota la façana marítima, del passeig de Ribes Roges fins al Far. El 6 de setembre tindrà lloc al passeig Voramar, al Prat de Vilanova, i a la Masia en Cabanyes, mentre que del 7 al 9 de setembre s'actuarà sobre les palmeres ubicades en espais de l'interior de la ciutat com la plaça de la Vila, els parcs de Gumà i Ferran i Molí de Vent, els jardins de la Fàbrica nova o la plaça dels Alumnes Obrers, entre d'altres. Les tasques de reforç del tractament als plataners i moreres es duran a terme, principalment, del 7 al 9 de setembre.

Mentre que l'actuació a les palmeres es realitza ruixant directament a l'ull de cada exemplar, l'aplicació dels productes a la resta d'espècies es fa mitjançant l'atomització de l'insecticida. Tal i com estableix el protocol, la regidoria d'Espai Públic ja ha informat d'aquesta actuació detalladament a les persones amb patologies prèvies com la sensibilitat química múltiple.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!