Ordenació urbana

L'Arboç aprova un nou Pla Urbanístic per preservar els edificis i espais exteriors del nucli antic

Les llicències d'obra que es demanin d'ara endavant a l'interior del nucli antic hauran de complir amb la nova normativa

L'Arboç aprova un nou Pla Urbanístic per preservar els edificis i espais exteriors del nucli antic. Ajuntament de l'Arboç

L'Arboç aprova un nou Pla Urbanístic per preservar els edificis i espais exteriors del nucli antic. Ajuntament de l'Arboç

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de l'Arboç va aprovar al ple una modificació puntual del POUM per a l'encaix del Pla especial de protecció i desenvolupament del patrimoni arquitectònic i arqueològic del nucli antic en la normativa urbanística vigent. Aquest pla especial és una nova normativa adequada a la preservació dels valors patrimonials del nucli antic, així com per la seva recuperació en aquells casos que han quedat emmascarats per posteriors intervencions.

La normativa pretén dotar l'Ajuntament i particulars d'un text a l'alçada de l'actual cultura de protecció del patrimoni a Catalunya, més clar i exhaustiu en la catalogació dels elements, i ajustat als valors històrics de l'àrea antiga del municipi, fomentant la recuperació del conjunt i el seu atractiu turístic.

Bona part de la normativa està adreçada a promoure l'habitabilitat i la qualitat de vida com a objectius compartits i complementaris de la cura del patrimoni i del paisatge urbà.

És per aquests motius que el pla ja ha estat aprovat inicialment per l'Ajuntament. Actualment s'estan valorant tècnicament les al·legacions presentades, i s'està a l'espera també dels informes dels departaments de Cultura i d'urbanisme de la Generalitat, per tal de passar a l'aprovació provisional, i definitiva.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local