Remodelació

Reparen la popular font de la plaça Catalunya de Ribes

L’actuació contempla la substitució de la impermeabilització de la font i del paviment de fusta que la travessa i la retirada permanent de la passarel·la romboide

Reparen la popular font de la plaça Catalunya de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

Reparen la popular font de la plaça Catalunya de Ribes. Ajt Sant Pere de Ribes

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha posat en marxa treballs de reparació de la font de la plaça Catalunya, al nucli de Ribes, amb elements malmesos. L’actuació contempla la substitució de la impermeabilització de la font, que s’ha dut a terme en els darrers dies, i la del paviment de fusta que la travessa, que s’executarà al llarg de la tardor. A més, s’ha retirat de manera permanent la passarel·la romboide que hi ha en un lateral. Amb motiu d’aquests treballs, amb un cost total d’uns 85.000€, la font ha deixat de funcionar amb la previsió que es torni a obrir a finals d’any.

La substitució de la làmina impermeable s’ha dut a terme després que es detectés que estava trencada, ocasionant fuites constants d’aigua. En alguns punts, fins i tot, es podia veure la base de la font feta amb formigó.

Les patologies es van detectar en el decurs dels darrers treballs anuals de buidatge i neteja a fons de la font. Per dur-los a terme, es va haver de retirar prèviament les dues passarel·les de fusta de la font, el que va permetre detectar que estaven deteriorades i fins i tot deformades per l’efecte de l’aigua.

Una passarel·la que dona continuïtat a l’avinguda Onze de Setembre

Una de les passarel·les, que facilita el trànsit de vianants per sobre de la font donant continuïtat a l’avinguda Onze de Setembre, es començarà a substituir cap al novembre, un cop finalitzades les tasques d’impermeabilització i a l’espera de rebre els materials necessaris per a executar les obres. Els treballs tindran una durada aproximada de dos mesos.

La passarel·la romboide s’ha retirat de manera permanent, en considerar que la seva substitució representaria una inversió elevada i innecessària, donat que no té cap funció pràctica.

Una de les tres fonts ornamentals del municipi

La font de la plaça Catalunya és una de les tres de caràcter ornamental que hi ha a Sant Pere de Ribes. Les altres dues estan al parc Salvador Espriu, també a Ribes, i a la plaça Mediterrània, a les Roquetes. Al llarg de l’any, totes tres fonts són objecte de diverses actuacions de manteniment. Amb periodicitat anual, se’n fa el buidatge total i neteja a fons amb posterior emplenat, i semestralment, analítiques i controls biològics. Amb més freqüència, es fan altres actuacions, com la revisió i manteniment de bombes i filtres; el control de la pressió dels filtres i de la pèrdua de càrrega, i la revisió dels programadors.

La plaça Catalunya, amb forma de triangle equilàter, està situada al bell mig del nucli urbà de Ribes, a l’encreuament dels carrers Lluís Companys, Mossèn Anton Miret i Bisbe Guilara i de l’avinguda Onze de Setembre. Al centre hi ha la font, que ocupa un terç de l’espai de la plaça.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!