Garraf: Camins, patrimoni i natura

Avancen les obres del Camí Pedalable de la costa del Garraf

El projecte Garraf: Camins, patrimoni i natura, que duen a terme conjuntament el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER)

Avancen les obres del Camí Pedalable de la costa del Garraf. CC Garraf

Avancen les obres del Camí Pedalable de la costa del Garraf. CC Garraf

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha iniciat les obres de reforma del pas sota via del carrer de Josep Coroleu i de la rotonda del Port, que formen part de la fase 1 i 2 del Camí Pedalable del la costa del Garraf.

En la fase 1, que es divideix en 2 trams, s’estan realitzant obres de reforma i adequació del pas per a vianants i bicicletes sota les vies del carrer Josep Coroleu, actuacions d’ordenació i pacificació del trànsit motoritzat al llarg del camí de Sant Gervasi, i la implantació d’un nou carril bici al carrer Montmell.

Amb aquesta reforma es modificarà l’estructura actual per tal de millorar-ne l’accessibilitat, la seguretat i la il·luminació de l’espai pels vianants i les bicicletes. Amb l’actuació s’aconsegueix un itinerari rectilini en què s’augmenta l’amplada de pas, s’eliminen els punts cecs, s’adeqüen les rampes d’accés a la normativa i es millora l’espai, amb la implantació de parterres, la plantació d’arbres i la substitució de l’enllumenat actual.

Pel que fa a la fase 2, que es divideix en 3 trams diferents, s’estan realitzant obres de reordenació de la rotonda del passeig Marítim, per tal de permetre la convivència de les bicicletes amb els vehicles, així com la implantació del carril bici segregat en sentit baixada, al carrer d’accés al Far de Sant Cristòfol.

El projecte del Camí Pedalable del litoral del Garraf es divideix en dues fases i té l’objectiu de garantir un itinerari continu i segur per a les bicicletes al llarg de tot l’eix. La fase 1 compren el tram entre els nuclis urbans de Cubelles i Vilanova i la Geltrú, amb una longitud del traçat de 6.875 metres; i la fase 2 es desenvolupa entre els nuclis urbans de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges, amb una longitud del traçat de 6.560 metres.

L’extrem est de la fase 1 és al límit municipal amb Cubelles, a la urbanització Prat de Vilanova i l’extrem oest, finalitza a l’estació de tren de Vilanova i la Geltrú.  Aquí connecta amb l’itinerari de la fase 2, que comença a l’estació i finalitza a la urbanització Can Girona de Sitges, i amb el carril bici existent a l’avinguda Camí de Miralpeix.

A més de les obres, es preveu la implantació d’una senyalització d’orientació al llarg de tot el recorregut ciclable (fase 1 i 2) amb un disseny específic i únic, per donar-li continuïtat, connectivitat, coherència i homogeneïtat.

A través d’aquest projecte es vol potenciar la preservació dels espais de patrimoni cultural i natural, promoure la mobilitat sostenible, la comunicació entre els municipis, i la connexió entre els espais naturals i paisatgístics de la comarca, com un incentiu per al turisme.

Aquesta actuació forma part del projecte "Garraf: Camins, patrimoni i natura", que duen a terme el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). 

El pressupost adjudicat per a les obres de la fase 1 i 2 és de 691.173,92 € (iva inclòs), dels quals es preveu un cofinançament del Fons Feder del 50% de l'import elegible de l'actuació i un 25% de la Diputació de Barcelona.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!