Habitatge social

Comencen les obres de la tercera promoció d’habitatge públic de Sitges

Amb l’inici de la promoció ubicada al carrer Lola Anglada, l’Ajuntament ha iniciat el treballs de construcció de 175 pisos, 12 edificis, a les tres parcel·les de titularitat municipal destinades a habitatge de protecció oficial

Comencen les obres de la tercera promoció d’habitatge públic de Sitges. Ajuntament de Sitges

Comencen les obres de la tercera promoció d’habitatge públic de Sitges. Ajuntament de Sitges

Les obres de construcció de la tercera promoció d’Habitatge de Protecció Oficial (HPO) a Sitges, al carrer Lola Anglada, han començat avui. La previsió d’execució dels 70 habitatges ubicats en aquesta zona propera a la Bòbila és de 24 mesos. Aquesta promoció inclou, a més, un gran local comercial en la planta baixa. La regidora d’Habitatge, Júlia Vigó, ha explicat que “estem cada cop més a prop de poder oferir 175 habitatges a un preu de lloguer just a Sitges. És una demanada generalitzada de la ciutadania i és la nostra responsabilitat com a administració aportar el que serà, sens dubte, un canvi de paradigma entorn la garantia d’accés a l’habitatge digne a Sitges”.

Les altres dues promocions públiques, als carrers  Mestre Manel Torrents i Felip Font i Falp, respectivament, es troben en procés de construcció, després que les obres s’iniciessin el novembre de 2020 i al febrer de 2021, respectivament. La previsió és que els primers 105 habitatges estiguin enllestits el segon semestre de 2022 i que les obres iniciades avui finalitzin el 2023.

Per primera vegada en la història local, les edificacions seran 100% públiques i de lloguer, i mantindran la titularitat municipal, malgrat tant la construcció com el lloguer es gestionarà per quatre fundacions sense ànim de lucre, promotores d’habitatge social: Fundació Família i Benestar Social, Fundació privada Grup Qualitat, Fundació Salas per l’accessibilitat, i Fundació Nou Lloc. L’Ajuntament ha destinat gairebé 15.000 m2 de sostre residencial a aquestes promocions públiques.

Tipologies d’habitatge

Les persones destinatàries d'HPO hauran d'acreditar ingressos mínims i màxims, amb l’objectiu que l'import del lloguer de l'habitatge no superi el 30% dels ingressos de la unitat de convivència, percentatge que defineix que l'import de lloguer és un import just per a les famílies.

L’Ajuntament de Sitges, conscient que hi ha famílies amb ingressos per sota d’aquestes xifres mínimes requerides, reserva un 10% dels habitatges de cada promoció (4, 6 i 7 respectivament) per destinar-ho a habitatge social i d’inclusió, i tres habitatges més (un de cada promoció), a casos d’emergència habitacional i que no entraran en la convocatòria pública d’adjudicació sinó que seran derivacions de famílies dels Serveis Socials.

A les tres promocions d’habitatge públic de Sitges hi conviuran les tres tipologies.

Habitatges de Protecció Oficial

Els Habitatges de Protecció Oficial (HPO) de Sitges són en règim de lloguer per cinc anys i tindran una dimensió que varia, segons les promocions, entre els 36,5 m2 i els 85,5 m2 útils, segons si són d’un, dos, tres o quatre dormitoris.

Tots els habitatges tindran espais exteriors, traster i plaça d’aparcament, també a preu just i inclòs en el lloguer, i certificació energètica A.

El 90% dels habitatges tindrà un preu de 7 €/m2, un 50% per sota del preu de mercat establert a Sitges, mentre que en el cas dels trasters i aparcaments serà de 3,5 €/m2. “Hem fet un esforç per rebaixar al màxim el preu del m2, així com per ajustar la superfície dels nous habitatges a diferents tipus de llars o unitats de convivència”, ha afirmat la regidora d’Habitatge.

 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!