Diputació

Reurbanitzaran el lateral de la N-340 i la plaça de la Vila d’Avinyonet del Penedès

La plaça de la Vila presenta problemes d’accessibilitat, mal estat de conservació, problemes amb l’evacuació d’aigües pluvials, pavimentació irregular, amb diferents solucions constructives i materials heterogenis

Reurbanitzaran el lateral de la N-340 i la plaça de la Vila d’Avinyonet del Penedès. Diputació de Barcelona

Reurbanitzaran el lateral de la N-340 i la plaça de la Vila d’Avinyonet del Penedès. Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ha realitzat el projecte de reurbanització de lateral de la carretera N-340 i de la plaça de la Vila d’Avinyonet del Penedès, un treball que forma part de la regeneració urbana del municipi impulsat per l’Ajuntament i que té per objectiu fomentar el comerç de proximitat, l’activitat econòmica i la millora de la qualitat de vida a l’espai públic.

El treball, que ha estat lliurat a l’Ajuntament, intervé sobre dos espais del nucli principal d’Avinyonet Nou, com són la carretera N-340, en el tram que queda dins la trama urbana i la plaça de la Vila. D’una banda la vorera de la N-340 no gaudeix de garanties a nivell d’accessibilitat i seguretat, presenta trams amb característiques diferents tan de materials com de secció i en alguns trams un inadequat estat de conservació. D’altra banda, la plaça de la Vila presenta problemes d’accessibilitat, mal estat de conservació, problemes amb l’evacuació d’aigües pluvials, pavimentació irregular, amb diferents solucions constructives i materials heterogenis.

El projecte contempla les actuacions que caldrà executar per crear un espai públic de qualitat i millorar aquests dos àmbits cabdals per la generació d’activitat al municipi. Així, pel que fa a la carretera N-340, el projecte planteja l’ampliació de l’espai de voreres destinat a vianants, millorant la seguretat i l’accessibilitat i creant espais d’estada i activitats. En aquest àmbit s’adeqüen i milloren les xarxes de sanejament i d’aigua potable i s’incorpora vegetació per crear espais d’ombra.

Pel que respecte a la plaça, el projecte preveu la regularització del paviment perquè tots els punts siguin accessibles, la creació d’una gran escalinata que reforça la imatge d’equipament institucional de la Casa Consistorial i s’incorporen jardineres i parterres amb arbustiva i arbrat per millorar l’estètica general de l’àmbit.

Amb l’execució d’aquestes actuacions, es millorarà l’espai públic i es donarà compliment a gran part dels objectius de desenvolupament sostenible números 3 “Salut i benestar”, 9 “Indústria, innovació i infraestructures” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!