Escombraries

SOM VNG denuncia que el govern i el PSC "juguen amb la ciutat" pel litigi del servei d'escombraries

La formació adverteix que 'l’única solució per a no perpetuar el mal servei de la recollida de servei fins al 2023 passa per remunicipalitzar el servei'

SOM VNG denuncia que el govern i el PSC

SOM VNG denuncia que el govern i el PSC "juguen amb la ciutat" pel litigi del servei d'escombraries. SOM VNG

SOM VNG ha denunciat que el govern de Vilanova i la Geltrú i el PSC "juguen amb la ciutat" pel litigi que afecta el servei d'escombraries. La formació adverteix que l’única solució per a no perpetuar el mal servei de la recollida de servei fins al 2023 passa per remunicipalitzar el servei. I és que l’anunci del Tribunal de Contractes de suspendre cautelarment la nova licitació del contracte de recollida de residus "porta a la ciutat de Vilanova i la Geltrú a un nou escenari que empitjora la situació actual".

Des de la formació morada es remarca que la decisió no afecta un model de recollida concret, és a dir, el polèmic porta a porta, sinó al mateix servei de recollida que porta en pròrroga forçosa des del 2018: "ja vam alertar aleshores que s’estava posant en perill el servei i s’acabava el contracte, i el govern de CiU i PSC no oferia cap solució mentre nosaltres ja proposavem que es recuperés la gestió directa del servei. Volem denunciar que l’actual govern d’ERC, Junts i la CUP, així com el PSC, fins fa poc també al govern municipal, estan tractant aquesta qüestió com si fos una batalla de partits i estan jugant amb la ciutat, i la ciutat no és un joc. Recordem que quan el PSC i CiU governaven van proposar una nova licitació que no va tirar endavant perquè ERC i la CUP van votar en contra, perquè aleshores apostaven per la municipalització. Només quatre anys després, ERC, la CUP i Junts rebutgen la municipalització i són ara els que porten una nova licitació a concurs i és, per contra, el PSC qui intenta obstaculitzar-la".

SOM VNG alerta que és "és molt greu que el joc partidista porti a la ciutat a una situació de paràlisi en una qüestió central i que pot acabar en la insalubritat als nostres carrers". Amb la nova situació, fins que el Tribunal de Contractes no prengui una decisió, podran passar entre quatre i nou mesos sense solució: "Sigui quina sigui la decisió final d’aquest litigi, i contemplant possibles recursos, passarà molt de temps, i per tant seran molts mesos en els que l’empresa es seguirà lucrant mentre presta, i a consciència, un servei nefast. Fins i tot, podem arribar al 2023 amb aquesta situació de desgavell".

La formació morada destaca el paper de l’alcaldessa Olga Arnau: "es posa de perfil i no apareix per donar resposta, com si la situació del servei amb més despesa del pressupost municipal no anès amb ella. Sembla que tothom es prengui aquest tema com un joc. Com si aquí tothom no tingui una part de la responsabilitat de la brutícia en la ciutat. Cal un govern amb la determinació de solucionar d’una vegada per totes la situació nefasta del servei de recollida de residus a la ciutat. No podem esperar mesos o anys de litigis. La ciutat no està per batalletes d’uns i altres, que es creuen que la ciutat és un joc i que tot s’hi val per arreplegar vots".

En aquest sentit, SOM VNG reclama la retirada de la licitació per posar fi al litigi, l'inici dels tràmits per gestionar el servei de recollida de residus des de la Companyia d’Aigües i el compromís per absorbir els treballadors i treballadores actuals amb les condicions laborals del nou conveni. En la mateixa línia, consideren que cal iniciar xerrades participatives amb la ciutadania i planificar de forma participativa el millor i més eficient sistema per a cada barri.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!