Diputació

Comencen les obres del camí per a vianants a la BV-2428 a Sant Pau d’Ordal

L’actuació defineix dos itineraris, un primer tram des de la cruïlla BV-2428 fins al carrer de Llevant i un segon tram des del carrer del Dr. Zamenhof fins a la cruïlla amb la BV-2428

Comencen les obres del camí per a vianants a la BV-2428 a Sant Pau d’Ordal. Diputació de Barcelona

Comencen les obres del camí per a vianants a la BV-2428 a Sant Pau d’Ordal. Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obre d’un itinerari de vianants a la carretera BV-2428ant repartit en dos trams, un entre els PK 1,490 i 1,720 i l’altra entre els PK 2,209 i 2,770, a Sant Pau d’Ordal, dins el terme municipal de Subirats. L’actuació, que té un cost d’adjudicació de 345.045 euros i un termini d’execució de quatre mesos, té com a objectiu completar els itineraris de vianants en els extrems del municipi per garantir la connectivitat amb el nucli urbà i la xarxa de camins rurals de l’entorn, millorant alhora la mobilitat i seguretat de vehicles i vianants, adaptant-les al trànsit actual i a les necessitats dels usuaris.

L’actuació defineix dos itineraris, un primer tram des de la cruïlla BV-2428 fins al carrer de Llevant i un segon tram des del carrer del Dr. Zamenhof fins a la cruïlla amb la BV-2428 sentit nucli de Lavern.  En ambdós trams es proposa fer un itinerari de vianants per la vessant sud, que s’integri amb l’entorn natural proper i permeti l’accés als camins i finques del marge.

El primer tram serà un itinerari adaptat, amb zones d’estada puntuals i arbrat que es completarà l’enllumenat existent, al tractar-se d’un tram urbà, i es millorarà el drenatge de l’àmbit. A la vorera nord, es milloraran les condicions de l’arbrat existents ampliant els escocells dels arbres.

En el segon tram serà també un itinerari adaptat, amb zones d’estada i arbrat. I l’espai de vianants estarà a la mateixa rasant de la calçada protegit amb una barrera de seguretat de fusta. Al marge dret, es farà una cuneta de formigó per ampliar l’espai de calçada actual.

Actualment, la carretera BV-2428ant presenta un trànsit molt local i ha perdut la seva funcionalitat com a carretera ja que els vehicles circulen per la variant BV-2428 que voreja el nucli de Sant Pau d’Ordal. Les característiques formals de la via són encara pròpies d’una carretera convencional, essent poc adequades a les necessitats urbanes actuals. L’Ajuntament de Subirats va iniciar els tràmits pertinents per sol·licitar a la Diputació el traspàs de la titularitat per poder-la transformar en un carrer urbà.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!