Peatges

La Generalitat revisa les bonificacions de la C-32 sud per incloure els viatges d'anada i tornada fets en 24 hores

La mesura entrarà en vigor l'1 de gener i dona resposta a les crítiques dels ajuntaments al sistema estrenat a la tardor

Gran pla general del peatge troncal de la c-32 a Cubelles, amb el municipi al fons. Imatge del 17 de febrer de 2017. ACN

Gran pla general del peatge troncal de la c-32 a Cubelles, amb el municipi al fons. Imatge del 17 de febrer de 2017. ACN

La Generalitat modificarà el sistema de bonificacions als peatges de la C-32 Sud, entre Castelldefels i el Vendrell. A partir de l'1 de gener, el Departament de Territori aplicarà una rebaixa a tots els viatges d'anada i tornada que es facin en un marge de 24 hores, i no caldrà que siguin dins un mateix dia natural, com fins ara. Aquest era un reclam que havien fet els alcaldes del Penedès Marítim, molestos amb el sistema de descomptes que es va estrenar el passat mes de setembre. L'import de la rebaixa serà el mateix: -40% a la barrera de Vallcarca i -70% a la de Cubelles, així com al peatge d'accés a Calafell. Les bonificacions, pendents d'aprovació per part del Govern el proper dimarts, només són de dilluns a divendres no festius.

Per beneficiar-se dels descomptes caldrà utilitzar el sistema de telepeatge –conegut com a VIA T-, i inscriure's prèviament al portal web que centralitza aquestes bonificacions, on ara hi ha 13.500 persones registrades. D'aquestes, un 65% són veïns de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, i el 90% viu a menys de 30 quilòmetres de la C-32.

A banda de modificar el criteri per beneficiar-se de la rebaixa, la revisió que entrarà en vigor el dia 1 de gener també inclou canvis en la data d'aplicació del descompte. Si fins ara es feia a mes vençut, a partir del 2022 serà al cap de pocs dies d'haver passat per la barrera.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!