Millores dels polígons

Vilafranca del Penedès i Olèrdola finalitzen les obres de millora dels seus polígons

Aquestes millores tindran impacte a les 238 empreses d’aquests polígons, que ocupen un total de 2.270 treballadors

Vilafranca del Penedès i Olèrdola finalitzen les obres de millora dels seus polígons. Diputació de Barcelona

Vilafranca del Penedès i Olèrdola finalitzen les obres de millora dels seus polígons. Diputació de Barcelona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En el marc de la segona edició del Pla de Modernització de Polígons, que impulsa la Diputació de Barcelona, Vilafranca del Penedès i Olèrdola han finalitzat les obres de millora dels polígons de: Avda. De Tarragona, Domenys I i Domenys II, Estació de Mercaderies (Vilafranca del Penedès) i Clot de Moja (Olèrdola), que han suposat millores notables en la qualitat dels serveis a les empreses, la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica i la sostenibilitat ambiental d’aquests polígons industrials dels dos municipis. El Pla té l’objectiu de modernitzar els polígons en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.

En concret, les actuacions executades han estat:

-Centres de serveis de proximitat: reforma del Centre Àgora, que dona servei als PAE de Vilafranca del Penedès; l’actuació inclou: millora eficiència energètica (revestiments, aïllaments, cobertes, lluminàries i sistemes de mesura i control energètic), millora accessibilitat amb la instal·lació d’un ascensor, creació de sales de formació noves i espai Open Living Lab
-Mobilitat sostenible: construcció carril bicicletes i de vianants (Vilafranca del Penedès i Olèrdola) amb zona de vegetació renovada
-Energia: millora enllumenat públic (llumeneres tecnologia LED) a tot el carril bicicleta i de vianants. Instal·lació 2 pèrgoles fotovoltaiques, amb set punts de recàrrega de vehicles elèctrics i d’un per a bicicletes elèctriques (Vilafranca del Penedès)

El cost total del projecte de millora dels polígons de Vilafranca del Penedès i d’Olèrdola ha estat de 1.668.540,44€, dels quals 1.418.259,11 € han estat aportats per la Diputació de Barcelona (85%) i la resta pels consistoris municipals (Vilafranca del Penedès 216.910,49 €, 13%i Olèrdola 33.370,84 €, 2%). Aquestes millores tindran impacte a les 238 empreses d’aquests polígons, que ocupen un total de 2.270 treballadors.

A través del Pla de Modernització de Polígons d’Activitat Econòmica, la Diputació de Barcelona ha atorgat un total de 30 milions d’euros, en dues edicions: a la primera, atorgada durant els mesos de maig i juny de 2018, van rebre subvenció 22 projectes (17 projectes específics –PE- i 5 plans integrals –PI-), i a la segona, atorgada el març de 2019, 27 projectes més (22 PE i 5 PI). El Pla té l’objectiu de modernitzar els polígons en matèria d’infraestructures, serveis, promoció i actuacions innovadores.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local