Recollida selectiva

S'instal·len a Olèrdola 5 mini deixalleries per afavorir el reciclatge

Les mini deixalleries permeten recollir de manera selectiva fins a set productes diferents i es troben a Moja, Sant Pere Molanta, Sant Miquel, Daltmar i Can Trabal

S'instal·len a Olèrdola 5 mini deixalleries per afavorir el reciclatge. Ajuntament d'Olèrdola

S'instal·len a Olèrdola 5 mini deixalleries per afavorir el reciclatge. Ajuntament d'Olèrdola

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les mini deixalleries són petites instal·lacions fixes ubicades dins de l'entramat urbà, en zones molt accessibles que permeten apropar el servei als ciutadans i facilitar la seva participació en la recuperació dels residus municipals. A Olèrdola, abans d’acabar l’any, es van instal·lar fins a 5 d’aquestes mini deixalleries que permeten recollir de manera selectiva fins a set productes diferents. És una actuació d’iniciativa municipal que busca “fomentar el reciclatge i apropar el servei a la ciutadania”, tal i com resumeix la regidora de medi natural de l’Ajuntament d’Olèrdola, Mireia Mancera.

Seguint els criteris recomanats de l’Agència Catalana de Residus, les deixalleries s’han instal·lats en punts de confluència de fàcil accessibilitat. A Moja, la mini deixalleria està instal·lada al carrer Sindicat, davant del Centre Cívic La Xarxa; a Sant Miquel d’Olèrdola a l’Avinguda Catalunya,  davant de l’Ajuntament; a Sant Pere Molanta al carrer Wilson,  davant l’entrada escola; a Can Trabal a l’Avinguda Can Trabal , al costat de la parada de bus; i a Daltmar  al carrer Taronger, al costat de les escales que baixen a la pista poliesportiva.

Cada mini deixalleria té 7 boques per dipositar-hi bombetes halògenes i incandescents; carregadors; acumuladors i piles; cartutxos d’impressora; piles i bateries; bombetes de baix consum i led; i aparells elèctrics i electrònics de petit format.

Mireia Mancera assenyala que en un primer moment s’havia estudiat incloure també la recollida de fàrmacs, però es va descartar perquè la recepció dels medicaments correspon a farmàcies i farmacioles. La regidora de medi natural també indica que les mini deixalleries també compleixen la funció de cartellera perquè inclouen el recordatori de la recollida setmanal de mobles i andròmines, així com la recollida quinzenal de poda. Les dues recollides són gratuïtes i per utilitzar-les només cal trucar al telèfon 93 890 35 02.

Les mini deixalleries permeten recollir de manera selectiva aquests set productes diferents, especials, que requereixin un tractament particular per evitar efectes perjudicials en el medi ambient i en la salut de les persones. Són instal·lacions complementàries a la deixalleria fixa de referència a on periòdicament es traslladen els residus recollits a la instal·lació. La possibilitat de donar un tracte molt personalitzat als ciutadans les converteix en instal·lacions ideals per fer conscienciació ambiental. L’actuació segueix la línia de l’Ajuntament d’apostar per canviar els hàbits i per fer pedagogia de la importància “de reciclar, reaprofitar i consumir de manera responsable per cuidar el medi ambient”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local