Reurbanització

Cubelles aprova inicialment el projecte de remodelació del parc ubicat al final del passeig de Vilanova

La construcció té un pressupost de 226.000€ i una millora per la instal·lació d’una pèrgola per valor de 43.000€

Cubelles aprova inicialment el projecte de remodelació del parc ubicat al final del passeig de Vilanova. Ajuntament de Cubelles

Cubelles aprova inicialment el projecte de remodelació del parc ubicat al final del passeig de Vilanova. Ajuntament de Cubelles

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La Junta de Govern local de Cubelles ha aprovat inicialment el projecte de remodelació de la zona verda ubicada a la confluència del passeig de Vilanova i els carrers de Josep Mestres,  d’Eduard Toldrà i dels Castellers, coneguda popularment com la plaça del Condis per la seva proximitat a aquests supermercat de l’Eixample nord.

Si no es presenten al·legacions dins del període d’exposició pública, la regidoria d’Urbanisme, liderada per l’Alcaldessa Rosa Fonoll, aprovarà el projecte definitivament i s’iniciarà la licitació de les obres, amb l’objectiu que estiguin executades dins del segon semestre del present exercici.

Aquesta zona verda actualment té una sèrie de deficiències a nivell d’accessibilitat  i de funcionalitat urbanística en general que requereixen un nou planejament que l’adeqüi a la normativa vigent. Aquestes deficiències fan que sigui un espai públic sense cap ús per la majoria de la ciutadania, a banda de presentar problemes de corriment de terres quan plou.

La regidoria d’Urbanisme va formalitzar al 2021 la contractació de la redacció d’un projecte executiu d’urbanització amb l’estudi d’arquitectura HO Partners Arquitectura SLP, de Cubelles, així com l’estudi bàsic de seguretat i salut, per tal de fixar les actuacions a executar i garantir que aquest espai públic ofereixi a la ciutadania de Cubelles les prestacions exigibles per a l’ús que té des del put de vista d’accessibilitat, seguretat d’ús, instal·lacions, mobiliari urbà...

El febrer de 2021, l’Ajuntament de Cubelles va presentar al veïnat de la zona l’avantprojecte de remodelació de l’espai, per tal de recollir les opinions de les persones usuàries. Ara, un cop incorporades algunes de les propostes recollides en aquesta sessió participativa, s’aprova inicialment el projecte executiu, amb un pressupost de 226.110,59€. A part, es valora la instal·lació d’una pèrgola al tram sud del parc, amb un  pressupost de 43.197,00€, que es licitarà com a millora de la reforma.

El projecte, que es troba en exposició pública, es concentra a l’àmbit de la zona verda delimitada per les voreres actuals, que es mantenen. La remodelació proposada en el present projecte consisteix en donar a la zona un caràcter de plaça transitable, amb un ampli espai pavimentat que travessi totalment la zona de sud a nord, conformant un itinerari atractiu pels vianants que els permeti circular pel bell mig de la plaça i anar d’un carrer a l’altre a través de la mateixa. Alhora, es proposen tres zones ben diferenciades d’esbargiment i descans annexades a la zona de circulació: un petit bosc urbà amb grades, una zona de descans i, per últim, un espai destinat a que el veïnat pugui portar els seus gossos o d’altres mascotes, de manera molt controlada i puntual.

La superfície d’actuació de l’àmbit total de l’actuació és de 1.894,16m2, tot i que la superfície total de la zona verda és de 2.405,12m2. La diferència de superfícies correspon a les voreres actuals que envolten el parc, i que es deixen fora d’aquesta actuació.

L’actuació proposada és integral, reconfigura l’estat actual del parc i recupera aquest espai urbà per l’ús i lleure del ciutadà de Cubelles. Es resolen, per una banda, les qüestions d’accessibilitat i de funcionalitat diversa, actuant com a element d’enllaç i connexió entre el passeig de Vilanova i les vies on desemboca (rambla de Pau Casals, carrer d’Eduard Toldrà, carrer de Castellers, plaça de l’Anxeneta), creant 3 zones d’estada i esbarjo que ofereixen  experiències diferents i enriquidores a la ciutadania de Cubelles, com passejar per un bosc urbà o gaudir d’una zona de màxima tranquil·litat i estada. També s’actua a nivell d’instal·lacions, amb un nou sistema d’enllumenat del parc, mobiliari urbà i paviments.

Aquesta actuació s’emmarca també en el projecte de remodelació del passeig de Vilanova, del qual és la part final del Passeig de Vilanova, convertint-se properament en un eix comercial vertebrador de la trama urbana de Cubelles al seu nucli històric.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local