Estalvi energètic

Avancen les obres de la xarxa de calor que subministrarà energia tèrmica a diversos equipaments de Sant Pere de Ribes

Aquesta actuació forma part del Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf que es duu a terme conjuntament entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments

Avancen les obres de la xarxa de calor que subministrarà energia tèrmica a diversos equipaments de Sant Pere de Ribes. CC Garraf

Avancen les obres de la xarxa de calor que subministrarà energia tèrmica a diversos equipaments de Sant Pere de Ribes. CC Garraf

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està desenvolupant les obres d’instal·lació per fer una xarxa de calor que subministrarà energia tèrmica als equipaments municipals situats en el sector escolar i esportiu on es troben l’Aulari Blanc, l’Escola Les Roquetes, l’Escola Santa Eulàlia i el camp de futbol municipal.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, remarca que “aquest és un projecte d’economia circular, ja que aquests equipaments, que ara estan connectats al gas o a l’electricitat, tindran una font de calor sostenible i alternativa com la biomassa, amb la qual aconseguim netejar el boscos, prevenir incendis, aplegar la fusta en una planta on es transforma en estella, i alimentar les calderes”.

Garrido destaca el compromís de l’ajuntament amb la sostenibilitat, amb la posada en marxa de projectes que faciliten l’eficiència energètica, la cura del medi ambient i la lluita contra el canvi climàtic. En aquest sentit, explica que ”ja vam instal·lar la caldera de biomassa en l’Espai Blau, i també treballem en altres línies com la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els equipaments que proporcionaran electricitat verda, o el canvi del 70% de les bombetes de l’enllumenat públic, que ha representat pràcticament el 50% de reducció en la despesa energètica, perquè al final el que volem és un planeta millor no només per a nosaltres, sinó per als que vindran després”.

Aquesta actuació té un cost de 457.740 euros i està inclosa en el Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf que es duu a terme conjuntament entre el Consell Comarcal del Garraf i els ajuntaments de la comarca, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Mònica Gallardo, presidenta del Consell Comarcal del Garraf, ressalta que “un dels pilars fonamentals d’aquest pla de mandat és la sostenibilitat i la transició energètica, i aquest és un exemple del treball en xarxa i del que fa una institució supramunicipal al costat dels ajuntaments”, i detalla que “el que vam fer va ser posar a disposició dels ajuntaments que tenien l’estratègia de posar en marxa actuacions per ser més sostenibles i aconseguir diners, en aquest cas s’ha gestionat 3 milions d’euros distribuïts en diferents actuacions pels municipis i aquesta és la línia, aconseguir que el treball conjunt ens doni la capacitat de fer possible actuacions estratègiques pels equipaments municipals i donar millores a la ciutadania”.

En aquest sentit, la presidenta també explica que “la voluntat del Consell Comarcal del Garraf és treballar amb la Mancomunitat Penedès Garraf i amb tots els ajuntaments per gestionar conjuntament tota la informació vinculada als recursos econòmics que han d’arribar en un futur, a través d’una estructura que permeti a la ciutadania dirigir-se a un únic lloc i rebre la informació de tots aquells ajuts i recursos que pot tenir en l’àmbit de la transició energètica”.

El Projecte d’Eficiència Energètica del Garraf té un pressupost total de 2.923.816,54 €, i inclou altres actuacions com l’adequació de les instal·lacions d’enllumenat públic a Cubelles; la millora d’enllumenat públic dels sectors de Plans d’Aiguadolç i Cases Noves, i de l’avinguda Emerencià Roig i Raventós, a Sitges; la calefacció, climatització i adequació de les fusteries de Can Pahissa, la substitució i millora energètica dels aparells de climatització del Museu Víctor Balaguer i el tancament de l’Espai Víctor Rojas a l’Espai Far, a Vilanova i la Geltrú; i la instal·lació d’una caldera de biomassa i una xarxa de calor als edificis municipals de Canyelles.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local