Protecció oficial

Sant Pere de Ribes col·loca la primera pedra de 43 pisos de lloguer social al nucli de les Roquetes

Els preus de lloguer dels habitatges oscil·laran aproximadament entre els 470 € i els 650 € per pis amb plaça d’aparcament o en el cas d’aquelles unitats que també inclouen traster, entre els 500€ i els 680€

Sant Pere de Ribes col·loca la primera pedra de 43 pisos de lloguer social al nucli de les Roquetes . Ajt Sant Pere de Ribes

Sant Pere de Ribes col·loca la primera pedra de 43 pisos de lloguer social al nucli de les Roquetes . Ajt Sant Pere de Ribes

Aquest dimecres 9 de febrer al matí s’ha celebrat l’acte de col·locació de la primera pedra de l’edifici Xaloc, la nova promoció de 43 habitatges de lloguer assequible amb protecció oficial al nucli de les Roquetes (Sant Pere de Ribes). Un edifici promogut per la Fundació SALAS amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i del qual en gestionarà el lloguer la Fundació Nou Lloc. L’acte presidit per l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido i la patrona de la Fundació SALAS, Clara Muñoz, ha comptat amb la presència del Secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala i el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve, entre d’altres assistents.

Xaloc és un edifici de 43 habitatges de lloguer assequible amb protecció oficial situats a la Ronda Masia Nova 50-56, eix principal del nucli de les Roquetes. Amb pisos de 2 i 3 dormitoris amb superfícies útils entre els 56 i els 74 m2, tots els habitatges comptaran amb terrassa o pati. La promoció disposarà també de places d’aparcament i trasters a planta semi soterrani. 

La promoció Xaloc es situa sobre una parcel·la de titularitat pública municipal que va ser cedida en dret de superfície per part de l’Ajuntament a la Fundació SALAS el 16 de març 2021. La Fundació SALAS és l’encarregada de promoure i desenvolupar aquests habitatges, dels quals en gestionarà posteriorment el lloguer la Fundació Nou Lloc. Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora Catalana de Fundacions (COHABITAC). A més, es tracta d’una promoció amb el suport i subvenció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Els preus de lloguer dels habitatges oscil·laran aproximadament entre els 470 € i els 650 € per pis amb plaça d’aparcament o en el cas d’aquelles unitats que també inclouen traster, entre els 500€ i els 680€; segons la Qualificació provisional obtinguda el passat mes de juliol i el conveni marc entre l’Ajuntament i la Fundació. Les persones interessades en ser adjudicatàries d’aquests habitatges hauran de tenir la inscripció vigent en el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial amb l’opció de règim de lloguer en el moment de la publicació de les bases de la convocatòria. La publicació de les bases i les dates es difondran pels canals municipals habituals i l’Oficina Local d’Habitatge donarà informació i suport en els tràmits.

L’acte de col·locació de primera pedra suposa l’inici oficial de la construcció de l’edifici Xaloc, i ha començat amb uns parlaments al solar on s’hi ubicarà. La patrona de la Fundació SALAS, Clara Muñoz, afirmava que “És un moment de molta satisfacció perquè aquests habitatges responen a una demanda social, que existeix tant a Sant Pere de Ribes com a tot Catalunya.” A més, recordava que la col·locació d’aquesta primera pedra és el resultat de més d’un any de feina i un bon exemple de col·laboració publicoprivada. “Agraïm moltíssim la col·laboració de l’Ajuntament, tant a nivell polític per haver-nos donat la confiança, com a nivell tècnic. També agraïm al Secretari d’Habitatge la convocatòria de subvencions sense les quals no serien possibles promocions com Xaloc, així com també els tècnics que ens han facilitat la tramitació d’aquestes subvencions”.

Per la seva part, el Secretari d’Habitatge i Inclusió Social de la Generalitat, Carles Sala, ha comentat que “al nostre país tenim una necessitat evident d’habitatge i si pot ser en lloguer assequible o social”. De fet, Carles Sala aprofitava també per felicitar a l’Ajuntament per la tria de les Fundacions, assegurant que aquestes promotores socials desenvolupen habitatges de qualitat i posava com a exemples, les dues promocions que Fundació SALAS ha impulsat a Sitges i una promoció a Badalona impulsada per la Cooperativa Arauca, en tots casos habitatges que gestionarà en un futur Fundació Nou Lloc. A més, posava de manifest els beneficis de promoure amb fundacions i és que “una vegada la promoció comença a donar rendiment les fundacions estan obligades a revertir els seus beneficis en la construcció de nou habitatge”.

Abigail Garrido, alcaldessa de Sant Pere de Ribes posava especial èmfasi en què “des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes tenim un compromís ferm en donar sortida a una de les necessitats més punyents que pateix el municipi, la comarca i aquest país, com és la necessitat d’habitatge. En aquesta línia de compromís amb el dret de l’habitatge, perquè moltes famílies puguin tirar endavant els seus projectes vitals, avui posem la primera pedra de la primera promoció d’habitatge de lloguer assequible amb protecció oficial que forma part d’un projecte més ampli de desenvolupament d’aquest sector del Parc Central que ens ha de portar a construir 200 habitatges en règim de protecció oficial, amb lloguers que estaran per sota del preu de mercat i facilitaran l’accés a l’habitatge de molts veïns i veïnes”.

Per deixar constància de l’acte, l’alcaldessa Abigail Garrido, juntament amb el Secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, la patrona de la Fundació SALAS, Clara Muñoz i el president de Fundació Nou Lloc, Pere Esteve; han signat el diploma i l’han col·locat dins la càpsula incloent també les monedes de curs legal i els diaris del dia. Tot seguit, s’ha realitzat l’enterrament de la càpsula amb la participació dels assistents.

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local