Lloguer social

L'Ajuntament de Vilanova fa una crida a cedir habitatges buits en lloguer per a necessitats socials

Oriol Huguet: 'Ens trobem en un moment d'emergència habitacional relativament greu i amb perspectives que empitjori'

L'Ajuntament de Vilanova fa una crida a cedir habitatges buits en lloguer per a necessitats socials. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova fa una crida a cedir habitatges buits en lloguer per a necessitats socials. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'habitatge social és una de les necessitats més urgents a Vilanova i la Geltrú, i una de les prioritats per al govern municipal. L'estratègia de captació per destinar a habitatge social contempla la possibilitat d'adquisició a través de dret de tanteig i retracte d'aquells immobles oferts, que són propietat de grans tenidors i propietats bancàries, i que poden estar en situació d'ocupació irregular o no. També existeix la possibilitat d'incorporar com a habitatge social aquells immobles propietat de particulars.

Amb la mirada posada en aquests habitatges, l'Ajuntament està adherit al programa Reallotgem.cat, de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya per facilitar el mercat de lloguer. El regidor de de Dependència, Inclusió Residencial i VNG Inclusió, Oriol Huguet, ha explicat que el programa cerca habitatges buits per incorporar-los com habitatge social per a les famílies en risc residencial, oferint seguretat als propietaris que fan el pas de posar-los a lloguer. “Una de les estratègies per captar parc d'habitatge públic destinat a l'emergència és el programa Reallotgem, en el que l'administració ofereix una sèrie de garanties per tal que el propietari privat pugui cedir els pisos destinats a aquest ús, i una garantia jurídica de cobrament que, a vegades, és un dels punts que fan que el propietari privat li costi més cedir aquest pisos”

Oriol Huguet ha volgut deixar constància de necessitat urgent d'ampliar aquest nombre d'habitatges, i més tenint en compte que a partir del 28 de febrer la situació pot empitjorar. “Ens trobem en un moment d'emergència habitacional relativament greu i amb perspectives de que empitjori. Si no hi ha cap canvi, hi ha una moratòria que afectava els desnonaments que acaba el 28 de febrer, això fa preveure que hi hagi un augment del nombre de desnonaments a la ciutat de Vilanova, i per tant cal ampliar el nombre d'habitatges destinats a ús social i concretament a emergència social

Les persones que tinguin un habitatge buit i el vulgui llogar amb garanties es pot informar mitjançant el correu electrònic habitatge@vilanova.cat, al telèfon 93.816.90.31 o a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

Els habitatges han de disposar de cèdula d'habitabilitat vigent, estar en condicions que permetin ser ocupats de manera imminent, i tenir d'alta els subministraments, o bé disposar dels butlletins necessaris per a poder donar-los d'alta. El contracte de lloguer tindrà una durada mínima de cinc anys.

Per tal d'incentivar el lloguer d'habitatges buits, els propietaris gaudiran de la bonificació del 80% de l'IBI mentre mantinguin l'habitatge dins el programa Reallotgem.cat. A banda de poder llogar l'habitatge o apartament turístic amb total seguretat, els propietaris rebran per avançat les quotes dels primers 18 mesos.

Aquests habitatges seran destinats a famílies en situació d'emergència habitacional, que hagin tingut una proposta favorable d'adjudicació d'habitatge per part de la Mesa d'emergències i que estiguin pendents de reallotjament. Com que el programa és una mesura de xoc, un cop finalitzats els 5 anys, els propietaris podran decidir no continuar oferint l'habitatge.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local