Civisme

Sitges començarà a sancionar a l'abril l’abandonament d’excrements de gossos al carrer

Els agents del cos local de policia també controlaran que les persones que tinguin gossos perillosos tinguin els permisos adequats

Sitges començarà a sancionar a l'abril l’abandonament d’excrements de gossos al carrer. Ajuntament de Sitges

Sitges començarà a sancionar a l'abril l’abandonament d’excrements de gossos al carrer. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La campanya cívica per eliminar l’abandonament d’excrements de gossos als carrers, impulsada per la regidoria de Salut Pública, entra en la fase sancionadora al mes d’abril. Després d’uns mesos d’informació a la ciutadania, a través de cartells, díptics i anuncis, i que ara es reforçarà també amb informació directe als propietaris dels gossos a través de voluntaris, la Policia Local comença la fase sancionadora. L’objectiu és culminar el procés per a que tots els propietaris de mascotes siguin conscients que cal recollir els excrements de la via pública.

Els agents del cos local de policia també controlaran que les persones que tinguin gossos perillosos tinguin els permisos adequats. De forma paral·lela, també es posarà èmfasi en la bona convivència entre gossos i ciutadania. En aquesta línia, es controlarà que els gossos vagin lligats excepte quan siguin en espais d’esbarjo per a gossos, tal com marca l’ordenança específica d’animals. Cal recordar que les persones que tenen mascotes a casa tenen obligacions, com ara donar un tracte digne a l’animal o tenir tots els permisos vigents, sobretot en el cas de tenir gossos de races potencialment perilloses.

Les sancions mínimes per abandonament d’excrements d’animals a la via pública és de 60€, una xifra que pot créixer si hi ha reincidència o algun agreujant. Tot i que els agents faran controls a determinades zones de Sitges, la ciutadania també pot informar al cos policial de situacions incíviques per intentar posar-hi fi.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local