Veus d'empresa

Economia circulat

Letona i Ametller Origen posen en marxa un projecte d’envasos de vidres retornable

Vilafranca del Penedès | 21-04-2022 09:56

Letona i Ametller Origen posen en marxa un projecte d’envasos de vidres retornable. EIX

Letona i Ametller Origen posen en marxa un projecte d’envasos de vidres retornable. EIX

Letona i Ametller Origen impulsen l’economia circular amb la posada en marxa d’un projecte d’envasos de vidres retornable. Letona, la marca de llet de referència a Catalunya des del 1925, reforça el seu projecte de sostenibilitat impulsant l’economia circular amb envasos de vidre retornables de la llet Letona UHT sencera d’1L al canal alimentació, iniciativa ja en funcionament al canal HORECA. Aquesta iniciativa serà possible gràcies a la col·laboració amb el Grup Ametller Origen, empresa d’alimentació, especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, que vetlla per productes de qualitat, saludables i sostenibles.

El procés de decisió de compra dels consumidors és cada cop més conscient i exigent. La creixent preocupació per a la conservació del medi ambient ha evidenciat una transició d’un consum basat majoritàriament en satisfer necessitats individuals a un consum més responsable, l’objectiu del qual és promoure el desenvolupament sostenible per tal de preservar el planeta.

En aquest sentit, els consumidors es decanten per marques amb consciència ambiental i iniciatives que afavoreixin els seus canvis de valors, hàbits i estil de vida. Coneixedora d’aquesta realitat, i amb l’objectiu de seguir reforçant el seu compromís amb el medi ambient, Letona, la marca de llet històrica des de 1925 i líder en el canal Horeca a Catalunya de Grup Cacaolat, implementa al canal alimentació el seu model pioner d’economia circular basat en els envasos de vidre retornables de la mà de l’empresa d’alimentació, especialitzada en productes frescos i elaborats de qualitat, Ametller Origen.

Concretament, des d’aquest març, 15 botigues d’Ametller Origen vendran en exclusivitat, com a prova pilot, la llet Letona UHT sencera d’1L en format de vidre retornable, amb l’objectiu d’allargar el cicle de vida dels envasos i contribuir a la reducció de la petjada de carboni.

Letona potencia l’essència de la marca: la tradició i el compromís amb un gust autèntic de llet extra cremosa i de proximitat, procedent de granges familiars amb la certificació de benestar animal. El llançament d’ampolles de llet de vidre retornable no només ajudarà a reduir els residus mediambientals, sinó que també accentuarà l’experiència del consumidor, facilitant la reconnexió amb els sabors d’abans i realçant la qualitat i l’autenticitat del producte que ha passat de generació en generació.

Per a Josep Barbena, director general del Grup Cacaolat, “aquesta iniciativa sostenible és una ampliació de la ja portada a terme amb èxit en bars i restaurants, sent la primera marca en introduir ampolles de vidre retornables al canal Horeca. Per a nosaltres és un honor poder-la desenvolupar juntament amb Ametller Origen, amb el qual compartim valors com el de seguir donant importants passos en matèria de sostenibilitat i contribuir així en la consecució dels ODS”.

A través d’aquesta iniciativa, la llet Letona UHT sencera d’1L es vendrà en ampolles de vidre retornable. Un format sostenible donat que les ampolles s’utilitzen més de 30 vegades i, a més a més, reciclable. La llet Letona en vidre té unes característiques organolèptiques especials, donat que el vidre permet la caramel·lització del sucre natural de la llet (la lactosa) i li dona un sabor més dolç i una cremositat més intensa. El seu cost serà de 1,84€ i, en el moment del retorn de l’envàs al punt de venta, el consumidor podrà escollir entre una bonificació de 0,45€ o pagar només 1,39€ per a la següent ampolla que compri.

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!