Veus d'empresa

Fundació Pinnae

10 anys fent projectes amb visió de futur

Vilafranca del Penedès | 27-10-2023 09:04

Fundació Pinnae: 10 anys fent projectes amb visió de futur. Fundació Pinnae

Fundació Pinnae: 10 anys fent projectes amb visió de futur. Fundació Pinnae

La Fundació Pinnae va néixer l’any 2013 amb la finalitat de desenvolupar activitats relacionades amb l’assistència a les persones vulnerables o en risc d’exclusió social, la dinamització econòmica i la cooperació per al desenvolupament, la inserció laboral així com la promoció cultural i la preservació del medi ambient i del patrimoni històric i artístic, d’acord amb els objectius marcats pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides amb l’Agenda 2030.

Hereus de l'antiga Obra Social de Caixa Penedès, una entitat financera catalana amb seu social a Vilafranca del Penedès. Va ser una de les caixes d'estalvis més antigues d'Espanya, fundada l'any 1913 com a 'Caixa d'Estalvi Mont de Pietat de Vilafranca del Penedès':  Al llarg de la seva història, Caixa Penedès va exercir un paper destacat en la banca catalana i espanyola.

Objectius de desenvolupament sostenible complerts per la Fundació Pinnae

Acció Social, Gen Gran, Promoció Cultural i Enfortiment del territori

Pinnae és, dins del seu àmbit d’actuació territorial, un referent en l’impuls de la vida social i cultural i en el desenvolupament econòmic a través de la inserció laboral. La Fundació actua com un agent de transformació en favor dels col•lectius que més suport requereixen, donant un estímul clar a la millora social.

A través de la convocatòria de Projectes, ofereix suport a aquelles entitats que treballen en xarxa per fer front a les principals mancances de la nostra societat. Concretament, s’adreça a projectes que desenvolupen les entitats integrades a la seva comunitat, que col·laboren i es complementen per donar resposta als reptes del territori i que realitzin activitats en els àmbits social, cultural, artístic, mediambiental i/o esportiu, sempre amb una vessant social i d’integració.

Dona suport al tercer sector mitjançant una línia d’ajuts financers a les peticions de les entitats del Tercer Sector.  És un programa que vol lluitar contra l’exclusió de les persones menys afavorides i que contribueixen a la dinamització econòmica i social del territori.

L’atenció a les persones grans és un dels pilars. En aquest sentit, prioritza l’atenció solidària a aquest col·lectiu i crea noves infraestructures per fer front a les actuals necessitats socials del col·lectiu de gent gran, que cada vegada arriba a edats més avançades i amb nous requeriments en el seu itinerari vital.

- Els allotjaments Inglada Via, inaugurats el 24 de març de 2021, són un espai destinat a persones que mantenen la seva autonomia personal, però als que se’ls hi ofereix un seguit de serveis amb un objectiu clar: fer la seva vida més còmoda, amb més seguretat i amb unes millors oportunitats de socialització.

- El Centre de Dia Jaume Nicolás, dona servei de suport a les famílies en acolliment diürn, adreçat a persones majors de 65 anys amb dependència i que requereixen d’assistència per a la seva vida diària, complementant l’atenció pròpia de l’entorn familiar i poder així afavorir la recuperació i el manteniment de la seva autonomia personal i social.

- La Residència Inglada Via acull en règim residencial a persones d’avançada edat de la comarca, i els oferim l’assistència integral, humana i professional per a què puguin viure amb el confort, seguretat i tranquil·litat que necessiten.

El vessant cultural és un dels eixos principals per això aquest programa s’orienta a promocionar les accions culturals del nostre territori, i mantenir vives les manifestacions tradicionals i culturals que han estat referent a la comarca.

Posa a disposició de la ciutadania els diferents espais del Fòrum Berger Balaguer (L’Espai Cultural, l’Auditori, les sales polivalents i la Casa Museu) acull exposicions, presentacions, esdeveniments i fins i tot sessions de tast.

Organitza el MUSiCVEU que és un festival solidari de música únic que aplega grups musicals d’estils i posicionaments ben variats, buscant l’excel·lència, amb ànim de promoure la cultura musical en directe al territori i ajudar a promocionar des de grups emergents d’estil més clàssic, fins a acollir reconeguts cantautors i conjunts d'una gran diversitat musical: gospel, òpera, vocal, recital, teatre musical humorístic, contemporània, havaneres, clàssica...I tot amb un clar objectiu solidari.

Arxivat a

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!