Veus d'empresa

Producte de proximitat

Ametller Origen i BASF|Nunhems impulsen el projecte Carxofans, el primer club de productors de carxofa

Barcelona | 21-03-2024 18:00

Ametller Origen i BASF|Nunhems impulsen el projecte Carxofans, el primer club de productors de carxofa. Ametller Origen

Ametller Origen i BASF|Nunhems impulsen el projecte Carxofans, el primer club de productors de carxofa. Ametller Origen

Neix el primer club de productors de la carxofa a Catalunya. Amb l’objectiu d’impulsar el cultiu de carxofa de proximitat i investigar noves varietats per oferir un producte de qualitat excepcional i amb una llarga temporalitat, un total de dotze pagesos, entre els quals es troba el Grup Ametller Origen, han posat en marxa el club Carxofans. “El projecte Carxofans neix de la necessitat de tenir una producció estable i de qualitat de carxofa de proximitat”, ha explicat Jordi Ametller, cofundador d’Ametller Origen i cap d’agràries del grup.

Aquest club, format per pagesos especialitzats en el cultiu de la carxofa, compta amb un total de 80 hectàrees situades al llarg de l’eix Mediterrani, des de Sant Boi de Llobregat, passant per Mont-Roig, Vinyols i els Arcs, Cambrils, L'Aldea, Benicarló i fins a arribar a Torreblanca. Aquest és un dels fets diferencials del projecte, ja que comptar amb camps de cultiu al llarg de 250 quilòmetres permet tenir una producció estable i allargar la temporada de cultiu de novembre fins al maig gràcies als diferents microclimes. “Hem buscat microclimes diferents perquè quan vinguin gelades, mai coincideixin en totes les zones per igual i així aconseguim una producció estable i ordenada durant tota la temporada”, ha afegit Ametller.

Aquest club compta també amb el suport de la casa de llavors BASF|Nunhems, que aporta la genètica varietal i tot el seu coneixement respecte al cultiu i el seu maneig. Per la seva banda, Ametller Origen contribueix amb el seu expertise sobre les programacions i  recol·leccions dels cultius i dona sortida a la producció, amb la comercialització de les carxofes Green Queen a les seves botigues d'alimentació. “Gràcies a una minuciosa programació de les nostres plantacions hem aconseguit una major disponibilitat de carxofes de qualitat, que estan al seu punt òptim en tot moment i ens permet allargar la temporada fins a mitjans de maig i durant més temps en el lineal”, ha explicat Joan Simó, director I+D d’Ametller Origen. “A més, de la mà de BASF|Nunhems hem aconseguit una producció sense pics, que enguany calculem que arribarà als 2 milions de quilos de carxofes”, ha detallat.

La innovació, clau en el projecte Carxofans

Per innovar en la gamma de carxofes i oferir noves varietats d’aquesta hortalissa als consumidors, Ametller Origen i BASF|Nunhems han posat en marxa diferents assajos als camps amb varietats italianes, com la carxofa violeta, o amb els cors mini de carxofa, entre altres. “El consumidor està acostumat a trobar diferents tipus de pomes, però no de carxofes; i amb Carxofans aportarem un valor afegit al lineal de fruites i hortalisses”, ha apuntat Simó. 

Màrqueting de continguts

L'empresa del segle XXI es basa en les persones i les seves històries, inspiradores, compartibles i convicents.

Demana'ns el dossier "Veus d'empresa: màrqueting de continguts", t'explicarem totes les avantatges de donar a conèixer la teva empresa en aquest espai.

Contacta amb nosaltres

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!