Vegueria del Penedès

CARRIL BICI

Reflexions sobre la situació d’inseguretat al carril bici de Vendrell


Antonio Garcia Leal El Vendrell

18-04-2022 19:08

Al carril bici al seu pas per l’estació central d’autobusos de Vendrell, ha de tenir un sistema semafòric per garantir la circulació amb seguretat dels ciclistes i autobusos

Inauguració del carril bici. Ajt. del Vendrell

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Aquesta legislatura, sense cap mena de dubte estem assistint a una llarga  llista d’inauguracions impulsades per l’equip de propaganda del Govern local de Vendrell per transmetre a la ciutadania la quantitat de diners que està invertint al poble sense explicar les conseqüències d’aquestes despeses.  Dintre d’aquest ventall d’inauguracions vull centrar aquest article en la  inauguració del carril bici de Vendrell que travessa el cor de la vila, donat  que en aquest cas, vull denunciar públicament a traves d’article com s’ha  posat per davant la fotografia de l’alcalde fent la inauguració, en comptes  de la seguretat dels usuaris d’aquesta infraestructura i aquest fet denunciat  als quatre vents per la Federació Xarxa Vendrellenca i a tots els estaments  locals i de la Generalitat, fins ara no ha servit per que es posi seny i es  tanqui el carril bici al seu pas per l’estació d’autobusos en benefici de la  seguretat de tothom. 

El primer que caldria posar de manifest en aquest aspecte, es que des del  Departament de Transports de la Generalitat per indicació de la Direcció d’Infraestructures de la Mobilitat de la Generalitat, es va elaborar un informe on s’han posat entra d’altres requisits, que al carril bici al seu pas per l’estació central d’autobusos de Vendrell, ha de tenir un sistema semafòric per garantir la circulació amb seguretat dels ciclistes i autobusos per aquest punt. No obstant partint d’aquest  fet, cal posar de manifest que l’ajuntament de Vendrell va inaugurar el carril bici, el passat dia 7 de Març sense que estigui instal·lat el sistema semafòric. I que a data del present article, segueix sense estar posat. 

Vull deixar palès des de la regidoria d’Urbanisme ens va contestar per escrit en data signatura 7 de Març, que a través d’un contracte menor s’ha demanat aquest sistema semafòric, no obstant vist els requeriments de la Generalitat, que van saber amb posterioritat, van enviar un requeriment a l’ajuntament de Vendrell perquè tanques aquest carril bici fins que no  estigui instal·lat aquest element al seu tram a la zona de l’estació  d’autobusos, cosa que no ha fet. He de dir que des de les regidories de  Governació (Policia Local) i Via Pública ens han dit. Per part de Governació  ha fet un informe que ha traslladat a la regidoria de Mobilitat, i des de Via  Pública ens han deixat palès que no han pres part en la construcció del  carril bici. Per lo tant vull deixar palès, que al meu entendre s’està posant  en risc la seguretat de tots els usuaris en aquesta infraestructura per que hi  ha una mancança d’elements de seguretat crucials a data d’avui.

Dit això vull traslladar el que penso sobre la necessitat de posar en marxa  una infraestructura de carril bici, sense que estiguin tots els elements de seguretat i per tant sense complir bona part dels requeriments de la  Direcció d’infraestructures de Mobilitat de la Generalitat i el Departament de Transports de la Generalitat. Crec que posar en risc la vida de la gent obrint un carril bici sense les mesures de seguretat per fer-se una foto, és un acte de gran irresponsabilitat comès pel senyor Kenneth  Martínez com alcalde de Vendrell; és també un acte que demostra un menyspreu absolut cap a les institucions de la Generalitat per part del nostre ajuntament. He de posar de manifest, el que és l’important per al nostre alcalde i d’altres regidores de Govern, és la foto inaugural i res més. D’altra banda he de dir que el vídeo i les fotos ja deixen clar el tarannà del personatge i d’alguns membres de l’equip de Govern, disposat a circular sense casc pel carril bici, donant exemple del que no s’ha de fer. Donat que per ells l’important no és altra cossa que se li vegi la cara per la falca publicitària en la que viu l’equip de Govern de l’ajuntament de Vendrell. Al meu entendre des de les institucions públiques s’ha de fomentar l’ús del casc per circular en bicicleta i els representants públics tenen un plus de responsabilitat quan fan falques publicitàries per què s’ha de donar exemple des de les institucions cosa que hem de lamentar no fan.

També haig de lamentar el comportament dels tècnics municipals del nostre  ajuntament, que han permès que es posi en marxa un carril bici en aquestes  condicions, cal posar seny i dir prou impedint actes negligents que posin en  risc la seguretat de tothom. 

Per acabar he de dir que considero que s’ha actuar de forma clara i  contundent davant fets com aquest, per garantir la seguretat de la gent per  damunt de tot, d’altra banda crec que la secció local del PSC de Vendrell  s’ha de pensar molt bé fins a quin punt val la pena estar dirigits per gent  que viu contínuament en una falca publicitària fins al punt de anteposar la  foto, per davant de la seguretat de les persones.

Podeu voler revalidar l’alcaldia, això és perfectament assumible per qualsevol, però cal que teniu en compte que no ha de ser a qualsevol preu. 

Antonio Garcia Leal 
President de la Federació 
Xarxa Vendrellenca

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.