SITGES
24-03-2008 22:48
Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!
Si finalment es tira endavant el projecte les obres començarien l’any 2017, tindrien una durada d’uns quatre anys i un cost aproximat de 300 milions d’euros, bona part dels quals serien aportats per l’administració central “i una altra part per finançament privat que ja hem començat a buscar”. L’estació es mantindria en el seu actual emplaçament, tot i que vies i andanes també se soterrarien. Per Jordi Baijet, aquesta monumental obra permetrà recuperar fins a 44.000 m2 d’espai públic amb un passeig urbà verd paral·lel a l’actual traçat del passeig Marítim. També hi haurà espai per a noves vivendes, comerços i zones verdes i de passeig “que serviran per descongestionar l’actual nucli antic, sobretot en període de vacances i caps de setmana”, assegura l’alcalde sitgetà.
Les obres que s’hauran de fer entre les zones de Terramar i Aiguadolç per soterrar la via del tren seran “d’una complexitat extrema”, ja que en parts de l’actual traçat hi ha una gran densitat d’habitatges. A tot això afegir-hi que la línia de rodalies que passa per Sitges, la C4, que uneix Sant Vicenç de Calders i Barcelona, és una de les de més trànsit de tot l’Estat. Per acabar-ho d’adobar, l’actual projecte de tren orbital entre Vilanova i la Geltrú i Mataró podria modificar el traçat actual del tren per Sitges. Per tot això, Jordi Baijet reclama “seriositat a totes les parts implicades perquè no es produeixin retards en una obra que considero de vital importància per al nostre municipi”.
PUBLICITAT
PUBLICITAT