Vegueria del Penedès

FESTA MAJOR DE SITGES

Bons registres de la Jove de Castellers de Sitges durant la Festa Major


Redacció Sitges

28-08-2013 13:16

La colla ha completat amb èxit el 5de7, 7de7, 4de7 amb l’agulla, el 3de7 amb l’agulla, el 3de7 i dos 4de7

Isidre Gómez. 7de7 de la Diada de Festa Major de Sitges

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La Colla Jove de Castellers de Sitges ha completat amb èxit un gran ventall de castells durant les seves actuacions en el marc de la Festa Major del seu 20è aniversari. Enguany el calendari dels de color vi per Sant Bartomeu era molt exigent, ja que la colla encarava tres dies seguits d’actuacions.

Després de l’assaig especial que es va portar a terme el dijous 22 d’agost, els castellers de la Jove van actuar en la diada de la vigília, en un Cap de la Vila ple de gom a gom. En aquesta actuació, la Jove va aprofitar per fer les darreres proves de cara la gran cita de diumenge. En aquesta ocasió, la colla va enlairar el 5de6 en primera ronda, el 7de6 en quarta ronda. El 3de7 amb agulla, el primer de la temporada; i el 4de7 van completar aquesta primera diada festamajorenca per la colla sitgetana. Dos pilars de quatre, amb l’estrena dels dos terços, van posar punt i final a l’actuació.

La jornada de Sant Bartomeu va ser una diada important per a la colla, ja que va participar en la Sortida d’Ofici amb un pilar caminat, des de la Parròquia fins a davant de l’Ajuntament, per commemorar el seu aniversari. La realització d’aquest pilar, un fet nou en la Festa Major de Sitges, va arrencar els aplaudiments i l’ovació de tot el públic congregat a la plaça de l’Ajuntament. Seguidament, la colla va portar a terme la seva actuació d’Ofici, on es van poder veure dos castells de set ben sòlids i executats a la perfecció, el 3de7 i el 4de7. La ràpida actuació es va finalitzar amb dos pilars de quatre.

D’altra banda, i seguint la tradició, durant l’Entrada de Sant Bartomeu a la Parròquia la colla va acompanyar al patró, juntament amb els altres balls i entremesos, enlairant un pilar de quatre.

Superades les 36 hores de Festa Major, el diumenge era per la Jove de Sitges el moment clau i és que a partir de dos quarts de set de la tarda iniciava, juntament amb els Minyons de Terrassa i els Castellers de les Roquetes, la seva Diada de Festa Major. Abans però, com a acte del 20è aniversari, es van realitzar la fotografia de família amb els castellers que en algun moment o altre de la història de la Jove han lluït la camisa de color vi.

Pel que fa a termes estrictament castellers, la Jove de Sitges va sortir a plaça amb els objectius assolits. En primera ronda, afrontava un 5de7, que es va executar sense problemes i amb un tronc ferm i una pinya ben sòlida. El bon inici de la diada va donar pas en segona ronda, al primer 7de7 de la temporada. I, en tercera ronda, els de la camisa de color vi van descarregar el 4de7 amb agulla. La diada de Festa Major va concloure amb un vano de 5.

Referent a les dues colles que acompanyaven a la Jove, els Minyons de Terrassa van ensopegar en primera ronda amb el 4de8 amb l’agulla, que en ronda de repetició només van poder carregar. La torre de 8 folrada va ser el segon castell que els egarencs van enlairar davant del consistori sitgetà, mentre que van deixar amb la boca oberta a més d’un quan en tercera ronda van descarregar un 3de9 amb folre, un xic tremolós. El pilar de 6 dels Minyons va servir per concloure la seva actuació a Sitges. Així mateix, la tercera colla en actuar diumenge passat va ser els Castellers de les Roquetes que van completar la torre de 6, 5de6 i el 4de6 i el pilar de 4. 

La cançó i la pubilla de la Jove

Per commemorar el 20è aniversari de la Jove de Sitges, dijous passat es va presentar la cançó que s’ha composat expressament per a l’ocasió. La producció de la peça, que porta per títol “Jove: sempre amunt”, ha anat a càrrec de David Puertas, qui ha composat la música, i de la seva filla Gloria Puerta, autora de la lletra. Amdós són castellers de la Jove de Sitges. La cançó està interpretada a la veu principal pel Gerard Gómez, cantant del grup Bulma, i acompanyat pel grup Vyombo, un grup de funky-jazz format per cinc joves de Ribes. Diferents membres de la colla també han participat en la cançó realitzant els coros i, a més, hi ha una intervenció dels  Grallers de l'Escola de Grallers de Sitges, amb so pres directament en una actuació castellera al Cap de la Vila.

La peça vol contribuir a celebrar el 20è aniversari de la colla, -en cap cas no  pretén ser himne oficial-, i fer palès que hi ha alguns valors o elements que són propis de la colla sitgetana: la proximitat amb el mar, l'energia del vent, la gent que dóna suport a la colla encara que no en siguin membres, la importància de tothom dels més menuts als més grans, i la força imparable que dóna la unitat. El videoclip de la cançó es pot trobar al youtube o a la pàgina de Facebook de la Colla.

D’altra banda, i com a novetat enguany, la Jove de Sitges també estarà present a les Festes de la Verema del proper mes de setembre, amb la seva Pubilla, que també es va presentar en el marc de l’assaig especial celebrat dijous. La jove castellera que representarà la colla és Laura Ripoll Albaladejo.

Xerrada castellera, barraques i morterets

Dins de la celebració de la Festa Major, la Colla Jove de Castellers de Sitges va ser protagonista d’una xerrada sobre els castells d’abans i els d’ara, on van intervenir Josep Antoni Falcato, com a representant de la colla dels Castellers de Sitges i dels Minyons de Terrassa; i José Carrasco, en nom de la Jove de Sitges. La xerrada va estar moderada per Santi Terraza.

Així mateix, la Jove de Sitges va ser present a un acte nou de Festa Major, les Barraques, amb una valoració molt positiva. I, dins dels actes del 20è aniversari, expresidents, excaps de colla dels de la camisa de color vi  van ser els encarregats del llançament dels 21 morterets. Val a dir que per un error tècnic aliè a la Jove de Sitges, només es van poder llançar 7 dels 21 morterets, un fet insòlit en la història de la Festa Major sitgetana.  

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.