Vegueria del Penedès

LLEGAT HISTÒRIC

Una ruta cultural a Sitges per l'arqueologia dels ibers i romans


Redacció Sitges

29-05-2014 10:04

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Sota les actuals cases del Puig de Sitges es troben les restes de períodes històrics antics com l’iber i el romà. L’arqueologia ha anat descobrint algunes d’aquestes construccions i ha recuperant objectes de fa més de dos mil anys. Les troballes han estat de gran rellevància i amb la finalitat de donar a conèixer aquest important llegat i com era el Puig segles enrere, neix la nova ruta cultural El Sitges invisible: l’arqueologia dels ibers i romans.

La regidora de Cultura, Mireia Rossell, explica que “es tracta d’una proposta molt interessant amb la que es convida al visitant a fer un viatge en el temps, amb explicacions a cadascun dels indrets on s’han efectuat excavacions”.

Amb la ruta es potencien els coneixements geogràfics, topogràfics i històrics sobre el Puig de Sitges en l’època ibèrica i romana, es proporciona informació sobre l’origen de l’antiga Subur i es parla sobre els moments històrics d’ocupació humana. La visita explica també els mètodes de treball arqueològic, l’evolució urbana dins d’un mateix espai i les diferents formes de construir que utilitzaven ibers i romans. A més, s’aprofundeix en les diverses formes de subsistència i el patrimoni (coneixement, preservació, gestió i difusió). Per complementar les explicacions, durant la visita es projectarà un suport audiovisual que ajudarà a entendre millor el passat i a copsar la importància de les troballes.

L’activitat s’adreça tant a escolars de diversos nivells educatius, com a grups interessats en la història i l’arqueologia. Es pretén que la ruta tingui una durada d’una hora i, en el cas dels escolars i els particulars interessats, es completarà amb tallers didàctics que podrien allargar l’activitat una hora més.

L’itinerari comença a l’Ajuntament i, a partir d’aquí, deriva cap al Baluard, carrer de Fonollar, plaça de l’Ajuntament (Casa de la Vila i Arxiu Històric), i carrer Nou. En aquests indrets s’han efectuat excavacions arqueològiques i per mitjà de plafons amb imatges, fotografies i plànols es faran les explicacions adients i s’analitzarà allò que es va documentar i la seva significació per entendre el Puig en altres èpoques.

La ruta ha estat elaborada per l’arqueòleg, Joan Garcia Targa, i compta amb la col•laboració d’AGIS Sitges. L’activitat per a les escoles es posarà en marxa el proper curs 2014-2015 i per al públic en general funcionarà a partir del mes de juny.

El preu de la visita és de 6.05 € i també hi haurà l’opció de fer la visita amb taller a un preu de 7.26 €.

Les persones interessades en conèixer el Sitges invisible cal que facin una reserva prèvia a AGIS Sitges al telèfon 619793199 o a través de info@agisitges.com.
 

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.