Vegueria del Penedès

ABDOCACIÓ DEL REI

El PSC del Vendrell demana un referèndum sobre la monarquia


Redacció El Vendrell

04-06-2014 17:48

Ha expressat en un comunicat que ha arribat el moment de plantejar una renovació en profunditat de l’Estat a través d’una reforma constitucional

Casa Real. Els futurs reis i les infantes

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L’executiva del PSC del Vendrell s'ha pronunciat avui públicament sobre l’abdicació del rei Joan Carles i ha expressat en un comunicat que "ha arribat el moment de plantejar una renovació en profunditat de l’Estat a través d’una reforma constitucional".

Des de l'executiva local del PSC creuen que "és necessari que aquesta reforma sigui fruit d’un procés del qual el conjunt dels ciutadans se’n sentin protagonistes i que resulti en una veritable transformació de l’Estat per a l’aprofundiment de la nostra democràcia".El Vendrell considera que s’ha de consultar en referèndum a la ciutadania sobre el conjunt de qüestions que afecten a l’ordre constitucional, inclosa la decisió sobre si l’Estat ha de ser una Monarquia Parlamentària o una República federal.

En el comunicat, apunten que "des de les nostres conviccions republicanes, democràtiques i federalistes participarem en aquest debat per superar l’actual bloqueig institucional i contribuir a la construcció d’un nou projecte compartit que permetria la millora democràtica i modernitzadora que necessita el país per sortir de la crisi, tornar a il•lusionar als ciutadans i renovar els pactes entre la ciutadania, les institucions i les diferents nacions d’Espanya".

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.