Vegueria del Penedès

DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

Tatuatges per lluitar contra el càncer de mama (VÍDEO)


Belleza Activa / AMIC Vilanova i la Geltrú

17-10-2014 21:34

Kelly Davidson, la dona que encapçala aquesta sèrie de fotografies, va patir tres tipus de càncer, i va decidir cobrir les seves cicatrius amb un tatuatge

"

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El proper 19 d'octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. Aquest any bellesa activa volem sumar-nos a la campanya del llaç rosa informant sobre una tendència que es va iniciar fa pocs anys i que s'està estenent amb força: el tatuatge de la zona mastectomitzada. Tant el tatuatge que "reconstrueix" el mugró i l'arèola amb micro-pigmentació com l'artístic que algunes dones llueixen com a símbol de la seva lluita contra la malaltia.

Kelly Davidson, la dona que encapçala aquesta sèrie de fotografies, va patir tres tipus de càncer, va decidir sotmetre a una doble mastectomia (extirpació de la mama) i, després, va cobrir les seves cicatrius amb un tatuatge. Quan va mostrar la seva fotografia a Facebook va estremir al món. "Vaig decidir donar volta del negatiu a positiu i posar una bella peça d'art sobre alguna cosa que per a molta gent és devastador", va explicar Kelly, canadenc, al diari Toronto Star. A Kelly se li va diagnosticar càncer de mama als 28 anys. Abans, als 11, havia superat un càncer del teixit limfàtic (limfoma de Hodking). I als 32 va superar un càncer de tiroide. "Visc i estimo la vida. No deixaré que el càncer em derroti. Si torna, seguiré lluitant com ho he fet abans. (El tatuatge) És la meva insígnia d'honor i força. Em recorda cada dia les batalles que he superat. He guanyat aquesta guerra i espero l'hagi vençut completament", ha assenyalat.

Com Kelly, moltes altres dones han decidit transformar les seves cicatrius en alguna cosa bella mitjançant el tatuatge. Un moviment que té campanyes i seguidores especialment als Estats Units i Gran Bretanya, però que també ha arribat al nostre país. Totes les fotografies que il·lustren aquest reportatge han estat extretes d'internet i han estat "penjades" a la xarxa per les seves pròpies protagonistes en reivindicació de la bellesa que resideix en elles, amb o sense pit, i de la força de la seva lluita contra el càncer .

A Facebook, per exemple, podem trobar la pàgina Why We Ink dedicada a les persones que han superat un càncer i s'han fet tatuatges per recordar-ho. Un projecte sense ànim de lucre que pretén aconseguir finançament per als grups de suport al càncer. P.ink és una pàgina d'internet que s'encarrega de posar en contacte a persones que han superat un càncer de mama amb artistes tatuadors als Estats Units. Segons expliquen, les persones que han superat una operació de càncer de mama tenen dues opcions: reconstruir o no. Però ells presenten una tercera opció: ink o tatuar (ink = tinta). L'any passat van celebrar el seu primer P.ink Day, del qual podeu veure un vídeo al final del post.

Són imatges dures i belles alhora que mostren a dones valentes, lluitadores i bellíssimes. I que demostren com el tatuatge pot ajudar a reforçar l'autoestima de persones que han patit una dura malaltia i s'enfronten a les cicatrius que aquesta ha deixat en el seu cos. En aquest sentit, també la micropigmentació pot ajudar a restituir l'arèola i fins i tot el mugró, proporcionant un aspecte natural a la mama. En aquest cas, ia diferència del tatuatge, els pigments s'implanten a l'epidermis, pel que és un tractament temporal ja que es van absorbint a mesura que passa el temps.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.