Vegueria del Penedès

EDUCACIÓ I TREBALL

L'IMET ampliarà els cursos d'ocupació a partir del desembre


Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú

20-11-2017 19:05

Xarxes socials, docència i alemany són algunes de les noves propostes del centre vilanoví

Montse Prats, Joan Martorell i Jordi Palacios, a l'IMET. Míriam de Lamo

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

L'Institut Municipal d'Educació i Treball de Vilanova ampliarà l'oferta formativa adreçada a persones desocupades i treballadors en actiu a partir del desembre. Les noves propostes inclouen des de xarxes socials 2.0 fins a docència de la formació professional per a l'ocupació, un curs d'alemany, i activitats administratives en la relació amb el client. L'IMET podrà destinar a aquest tipus de formació 446.000 euros, uns 100.000 euros més que enguany, fruit d'una major subvenció provinent del Servei d'Ocupació de Catalunya. L'excel·lent valoració rebuda per part d'alumnes, docents i empresaris col·laboradors i l'increment de la inserció laboral, amb una mitjana del 60%, han estat claus a l'hora de rebre aquest ajut econòmic, segons el regidor d'Educació, Joan Martorell.

Cursos fins a l'octubre

La formació ocupacional de l'IMET s'impartirà durant la primera quinzena de desembre, i s'estendrà fins a l'octubre de 2018. L'oferta inclou cursos d'activitats de gestió administrativa, activitats de venda, activitats auxiliars de comerç, operador auxiliar de muntatge i manteniment d'equips elèctrics i electrònics, operacions bàsiques de restaurant i bar, atenció sociosanitària a persones al domicili i atenció a persones dependents en institucions. El centre també ofereix idiomes: en el cas de l'anglès, hi ha cursos dels nivells A1, A2, B1 i B2, i pel que fa a l'alemany, enguany s'estrena el nivell A1. Les diferents propostes tenen durades que van des de les 840 hores de formació a l'IMET -és el cas dels cursos d'administració i gestió- fins a 230 hores, i totes, excepte els cursos d'idiomes, inclouen pràctiques a una empresa.

Més inserció laboral

La possibilitat d'ampliar la formació ha sorgit gràcies a l'ampliació dels diners atorgats pel FOAP, el Programa de formació d'oferta en àrees prioritàries, dependent del Servei Públic d'Ocupació. L'objectiu és oferir "activitats per formar treballadors en actiu o persones a l'atur perquè puguin reconduir el seu itinerari formatiu o professional", segons ha assegurat el regidor d'Educació durant una roda de premsa, aquest dilluns al matí. "L'increment d'activitats de l'IMET és fruit d'un molt bon treball", ha dit Joan Martorell, en referència a l'equip tècnic de l'institut, que ha aconseguit "augmentar el grau d'inserció laboral" dels alumnes que hi passen, que supera el 70% en els cursos d'administració, i arriba al 68% en el cas de la formació en dependència, i al 41% pel que fa a les propostes relacionades amb les vendes.

La responsable de FOAP de l'IMET, Montse Prats, ha explicat que l'oferta formativa "és variada i està elaborada pensant en els nivells d'inserció d'anys anteriors". L'ampliació dels cursos permetrà incrementar el nombre d'alumnes i arribar als 230, uns 100 més que enguany. En aquest sentit, Prats ha assegurat que el perfil de l'alumnat és molt "heterogeni". "Ens trobem amb gent de 17 anys i gent de 50", ha apuntat la responsable de FOAP del centre, que també ha reconegut que el nivell formatiu de l'alumnat és molt variat, i que inclou persones amb formació universitària. Els cursos estan disponibles per a "qualsevol persona a l'atur", ha explicat Prats, puntualitzant, però, que hi ha col·lectius als que van adreçats especialment, com són persones majors de 45 anys, persones que no troben feina des de fa un any i mig, o ciutadans en situacions econòmiques desfavorides. Un percentatge de les places també està reservat a persones que, malgrat tenir feina, volen continuar la seva formació

La importància de les empreses

El gerent de l'IMET, Jordi Palacios, ha destacat el paper essencial paper que juguen les empreses a l'hora d'oferir pràctiques per a l'alumnat, amb la inserció laboral com a fita. "Tenim empresaris que col·laboren i s'ofereixen a acollir", ha explicat el responsable de l'institut, que ha assegurat que el centre està comptant amb "empreses noves que vénen, s'hi interessen i cerquen els seus treballadors a través de la borsa de treball". Palacios també ha apuntat a l'alt nivell d'assistència dels alumnes als cursos, un altre factor clau a l'hora d'aconseguir més subvencions per augmentar l'oferta formativa. "Perquè al SOC et puntuïn positivament l'assistència ha de ser del 90%, i també ha d'haver finalitzat el curs més del 90% de l'alumnat", ha explicat el gerent de l'IMET.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.