Vegueria del Penedès

VIA PÚBLICA

La neteja viària, un problema transversal


Xarxa Vendrellenca El Vendrell

03-09-2018 9:44

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

Al ple del 31  juliol del nostre ajuntament, ha posat de manifest que un dels principals problemes que tenim a la nostra vila, es la falta d’un servei de neteja viaria capacitat per assolir de forma solida i ben definida el servei.  La queixa de per la manca de neteja, avarca a tots els barris del municipi i la brutícia es pot veure a doblegar qualsevol cantonada. A aquest fet de la manca d’un servei de neteja viària que doni veritable cobertura a la nostra vila, se’l ha de sumar l’ incivisme de molta gent que ho embruta tot, que deixa les bosses de brossa i tota sort d’objectes  allà vol; aquesta suma tan sols pot servir per  empitjorar  la situació que ja es molt delicada en aquesta matèria per la manca d’un servei que doni cobertura real a les necessitats del nostre municipi.

Va ser el ple del mes del 18 de febrer  de 2016 va aprovar comunicar a l’empresa FCC medioambiente S.A  la finalització del contracte de neteja viaria,  que en aquell moment ja estava caducat;  el que va posar punt i final a anys de contractes amb aquesta empresa. El que  ningú s’esperava aquell dia, es  que dos anys després  ens trobessin, encara sense un servei de neteja viaria amb un contracte en vigor, que garantís un bon servei per la ciutadania en aquest problema transversal que requereix de solucions reals i efectives.

La primera i única proposta que es va presentar al Ple per donar solució al problema de la neteja viaria, va ser la proposta de  municipalitzar el servei, que va presentar l’Eva Mata d’Esquerra Republicana, al ple de gener de 2017,  els vots contraris   de PSC, PDCAT i regidor no adscrit, i la indiferència de  Ciutadans i PP que es van abstindré, sumat al vot de qualitat del nostre Batlle Marti Carnicer,   van acabar amb aquesta possibilitat  i van deixar al nostre municipi per una llarga travessia per al desert en aquesta matèria tan important i transversal, com es la neteja viaria, que  a data d’avui segueix sense solució definitiva. No obstant el govern local a començat a moure fitxa i al març de 2018, va contractar a l’empresa que farà el plec de condicions per fer el concurs públic, o el que es el mateix, traduït al idioma de la gent del carrer,  això va per llarg.

I es que la realitat es pot veure als carrers de la nostra vila, dia rere dia la brutícia hi es  a tots el llocs, les maquines de netejar passen a la carta per alguns llocs del municipi i per d’altres mai les ham vist, i el que necessita la nostra vila, es un bon servei de neteja amb un contracte en vigor i un projecte dimensionat, i no el que tenim ara, que es una empresa contractada que ho fa per que la llei de contractació s’ho requereix fins que hi hagi contractada una de nova.

Pel que fa al concurs públic per externalitzar el servei,  tot apunta a que es farà per que aquesta es  la voluntat del PSC, PDCAT; i que  Ciutadans i PP no ho veuen amb malament a tenor del votat al ple de febrer de 2016. Aquesta proposta  requereix d’un plec de condicions que es va encarregar a una empresa externa al març d’aquest any, 15 mesos desprès de que es votes en encontra de la proposta de municipalitzar el servei presentada per Esquerra Republicana,  no obstant,  això no acaba amb el plec,  ja que després es tindrà que fer el concurs, cossa que crec probable ens portarà al final de la legislatura i això penso jo, que no es bo per al nostre municipi, per que aquest contracte serà llarg i es possible que sigui escollit per gent que després no estarà al front del govern per fer-se càrrec de els errors que s’hagin pogut fer a la seva elecció.

Per acabar us diré que aquesta situació de bloqueig per part de l’Ajuntament en aquesta matèria tan important que va provocar amb el seu vot en contra de la municipalització, fins i tot fent servir el vot de qualitat del nostre batlle, la patim tots i totes dia rere dia als nostres carrers, sense que podem fer res mes,  que esperar a les pròximes eleccions per passar comptes amb quins van bloquejar la proposta de municipalització del servei que faria,  que ara tinguessin un servei de neteja viaria públic amb mes treballadors i mes eficient, per que cal destacar per posar fil a la agulla, que no val votar en contra i no fer res mes, penso jo, que  en un problema transversal del nostre municipi, s’ha d’aportar una alternativa o pressionar per que el govern la posi sobre la taula de forma efectiva en poc temps.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.