Vegueria del Penedès

DE VAPOR

La locomotora 'Cuco' de Vilanova arriba al Museu del Ferrocarril de Móra la Nova per a la restauració


ACN Vilanova i la Geltrú

29-04-2019 18:07

Es tracta de la 020T MZA 606, del tipus conegut com a 'Cuco'

Pla general de la locomotora 'Cuco' entrant la nau cotxera del Museu de Ferrocarril de Móra la Nova. Museu de Ferrocarril

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, ha rebut aquest dilluns una locomotora de vapor, fabricada el 1886, per Marcinell et Couillet, a Bèlgica. Es tracta de la 020T MZA 606, del tipus conegut com a 'Cuco'. La peça ha estat cedida en dipòsit pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i estava ubicada al Museu del Ferrocarril de Catalunya a Vilanova i la Geltrú. A partir d'ara el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova redactarà un projecte de restauració i iniciarà el procés. Un cop restaurada serà la segona locomotora de vapor en funcionament més antiga a Catalunya i entre les cinc primeres de l'estat.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.