PUBLICITAT
NOTA DE PREMSA
22-04-2004 0:16
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
Aquesta és la principal conclusió del llibre Globalización, desigualdad y pobreza del prestigiós economista Guillermo de la Dehesa, que va ser presentat el passat dissabte a lEdifici Miramar pel mateix autor dins del cicle Escriptors per la pau, activitat emmarcada dintre de la campanya Sitges per la Pau, organitzada per lAjuntament de Sitges, el Consorci del Patrimoni de Sitges, la Diputació de Barcelona i lEspai Guinovart.
En aquesta obra, el president del Center for Economic Policy Research de Londres explica les repercussions de la globalització en la societat actual i, acompanyat de múltiples dades estadístiques, arriba a la conclusió que aquest fenomen repercuteix positivament, amb una major competitivitat del món laboral, dels productes de consum i daltres factors que han millorat la qualitat en molts àmbits.
Un dels aspectes més importants per de la Dehesa ha estat la tecnologia, la qual ha fet millorar la qualitat i lesperança de vida de les persones. En aquest sentit, la mancança de globalització en les seves vessants econòmica i tecnològica en un conjunt important de la població mundial ha provocat una gran desigualtat. La immigració també és molt important, ja que pot tenir una incidència molt positiva en aquells països on líndex de natalitat està per sota del seu creixement laboral i econòmic.
Per tot això, segons de la Dehesa, cal tenir una cultura de la globalització i fer arribar a tots els sectors els mecanismes en les mateixes condicions. La manca daprofitament dels propis recursos, la incompetència i la corrupció dels dirigents, els desequilibris demogràfics i les condicions climàtiques són factors que provoquen les mancances duna part de la població mundial.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT