PUBLICITAT
NOTA DE PREMSA
22-04-2004 0:17
Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 2€ al mes sense permanència.
Més enllà de la col·locació del monòlit, el 29 d'abril hi haurà una taula rodona Biblioteca Santiago Rusiñol amb els integrants sitgetans d'aquesta lleva i el 15 de maig es presentarà a la mateixa biblioteca el llibre La quinta del biberó. Els anys perduts de la periodista Emma Aixalà.
El nom de Biberó va sorgir arran d'un comentari de l'anarquista catalana Frederic Montseny, quan va saber que es cridava per anar a la Guerra a joves de 17 anys. A Sitges, una seixantena de joves van sortir cap a Barcelona el 28 d'abril de 1938 i gairebé un mes després ja entraven en combat. Molts d'ells van lluitar a la batalla de l'Ebre, malgrat que el seu bateig de foc comencés en altres territoris.
L'Ajuntament ha volgut crear aquest homenatge per recordar el desastre que va suposar la Guerra Civil, especialment en persones tan joves com aquells adolescents de 17 anys. Àngels Parés assegura que l'homenatge es vol fer extensiu més enllà de la lleva del biberó, ja que també hi va haver altres persones que van haver de combatre encara que no volguessin, així com la població civil de la reraguarda que per primer cop en la història va ser directament atacada.
El portaveu de la lleva del biberó a Sitges, Robert Teixidó, assegura que ha estat l'experiència que més l'ha colpit de la seva vida. Teixidó manté ben presents en la seva memòria els companys sitgetans i d'altres territoris que van lluitar amb ell, així com les dures condicions de vida que va haver de superar. Els integrants d'aquesta jove lleva que van lluitar a la Guerra Civil mantenen viu aquell record a través d'una entitat que els aplega. Tots ells manifesten l'horror que els va suposar el conflicte bèl·lic i per això consideren que s'han d'evitar sempre.
PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT