Vegueria del Penedès

DISCIPLINA

El sistema de detecció de pisos turístics il·legals de l’Ajuntament de Sitges desperta interès d’altres administracions


Redacció Sitges

26-11-2020 15:34

El sistema ha permès analitzar més de 4.000 anuncis i fer un primer cribatge per detectar pisos turístics que es publiciten sense llicència

Subscriu-te gratuïtament i rebràs cada dissabte el nostre butlletí amb els articles d’opinió i notícies més destacades del nostre diari. Apunta’t ara!

La subdirecció d’Ordenació i Inspecció Turística de la Generalitat de Catalunya ha contactat l’Ajuntament de Sitges per conèixer el sistema de detecció de pisos turístics il·legals a la vila. Una reunió entre el regidor de Disciplina i Sancions, Guillem Escolà, i la subdirectora d’Ordenació i Inspecció Turística, Anna María Martínez, amb tècnics dels respectius departaments, ha servit a l’Ajuntament de Sitges per explicar la seva experiència i posar-la en comú amb la de la Generalitat de Catalunya. Guillem Escolà ha explicat que “la suma de sinèrgies i l’intercanvi d’informació entre les dues administracions ens ha de portar a millorar i ajustar un procediment que a Sitges està funcionant, però que pot incorporar aspectes que ens permetin ser cada cop més eficaços i àgils, i alhora resoldre les principals traves”.

La trobada ha servit per aprofundir en el sistema de detecció utilitzat a la vila, punt que ha despertat l’interès de la subdirecció d’Ordenació i Inspecció. Creat per una empresa internacional especialitzada en la detecció d’Habitatges d’Ús Turístic (HUT) il·legals, el programa rastreja l’activitat digital d’anuncis a tot el terme municipal. L’anàlisi dels resultats permet estructurar els pisos publicitats en diferents categories, que descarten aquells que disposen de llicència, els que es troben fora de jurisdicció o els que es troben inactius, a tall d’exemple. El cribratge permet acotar la cerca aquells que poden ser pisos turístics il·legals, i iniciar els expedients que permetin acabar de descartar i culminar el procediment, amb l’aplicació de la sanció corresponent. A aquesta eina digital, s’afegeixen els pisos turístics il·legals detectats pel mateix Ajuntament o a partir de la col·laboració ciutadana per denúncies veïnals.

La Generalitat, per la seva banda, ha aconsellat el departament de Disciplina i Sancions de l’Ajuntament sobre alguns aspectes a implementar per perfeccionar el procediment local, principalment en aspectes jurídics i legals per acabar el procés amb totes les garanties.

Els representants de totes dues administracions han coincidit en les dificultats que implica la detecció i aplicació de les sancions a Habitatges d’Ús Turístic (HUT) il·legals, així com en la necessitat de continuar treballant per eradicar aquesta pràctica, considerada infracció greu per la pròpia Generalitat de Catalunya.

Arxivat a

Mostrar etiquetes Ocultar etiquetes

Més informació

Temes del dia

Més llegits els últims 7 dies

Eix Diari utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. Al navegar o utilitzar els nostres serveis, acceptes l'ús que fem.