Sitges Film Office

Comença el rodatge a Sitges de la nova sèrie dels creadors de 'The Crown'

'Palomino', de Netflix i Sony, es gravarà durant cinc mesos al municipi, constarà de 8 capítols dirigits per dones i la protagonista serà l'actriu sueca Evin Ahmad

Guillem Escolà, Aurora Carbonell i Jaume Roures, a les Jornades Sitges i el Nou Panorama Audiovisual. EIX

Guillem Escolà, Aurora Carbonell i Jaume Roures, a les Jornades Sitges i el Nou Panorama Audiovisual. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, han participat aquest dimarts al matí a la jornada “Sitges i el Nou Panorama Audiovisual’, que ha comptat amb la participació de Jaume Roures, productor i director general de Mediapro. La jornada ha servit per presentar de forma oficial la nova marca de la Sitges Film Office i ha coincidit amb l'inici del rodatge al municipi de la nova sèrie de Netflix i Sony.

'Palomino', dels productors de la prestigiosa 'The Crown', és una sèrie d'acció i aventura dirigida per dones que constarà de 8 capítols. El rodatge a Sitges s'allargarà durant 5 mesos i és de les grans produccions que acollirà el municipi aquesta temporada. La sèrie, protagonitzada per l'actriu sueca Evin Ahmad, arrenca quan una professora britànica es veu embolicada en un brutal robatori en un supermercat: "la seva vida amenaça amb enfonsar-se quan un dels lladres creu reconèixer-la. A Palomino, un poble ple de secrets, Erin Collantes lluita per rentar el seu nom i protegir la seva família". Escrita per Jack Lothian, Palomino és una producció de Left Bank.

L'inici del rodatge ha coincidint amb una trobada professional del sector, en la qual l'Ajuntament de Sitges ha explicat l’aposta local i comarcal per consolidar Sitges com a motor en la indústria de la producció audiovisual. Guillem Escolà ha anunciat nous acords i produccions que tindran lloc a Sitges i el productor Jaume Roures ha parlat de les plataformes digitals. 

En aquest sentit, el regidor Guillem Escolà ha explicat l'aposta ferma de Sitges per crear una marca pròpia per gestionar tot el volum de produccions que es duen a terme al municipi cada any: "la irrupció de les plataformes ha canviat molt la indústria cinematrogràfica i en aquests moments hem arribat a acords amb grans produccions. La marca turística i la projecció cultural són els productes finals, però la indústria audiovisual mou projectes de referència en els quals Sitges jugarà una paper important".

El regidor de Promoció Econòmica ha destacat que durant el 2021 Sitges va batre el rècord amb 207 sol·licituds de producció i aquest any, en els primers 4 mesos, la tendència és a l'alça: "ara ens arriben els grans acords amb la indústria que pronostiquen un augment de les sol·licituds i superarem les xifres de l'any passat".

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha posat en valor que “Sitges és una vila de cine i està consolidat com a escenari de rodatges i ara ja hem entrat a un altre lliga de produccions audiovisuals de gran nivell, de les grans plataformes digitals amb sèries audiovisuals o llargmetratges, que comporten molts dies de rodatges, fet que suposarà un moviment econòmic important per a Sitges, directe i indirectament. Tenim potencial per fer un hub d’audiovisuals que beneficiï tant a Sitges com a la resta del Garraf i del Penedès”.

Aurora Carbonell també ha afegit que “la nostra voluntat és connectar la indústria turística i la cinematogràfica ja que quan s’emetin aquestes produccions també comportarà una gran publicitat per a la nostra vila perquè sortirà i es veurà a tot el món”.

El regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà, assegura que “treballem perquè Sitges sigui un referent de la producció audiovisual del sud d’Europa. Això contribuirà a potenciar aquest sector que alhora diversifica l’activitat econòmica de Sitges i situar la vila com a marca de referència”.

Alhora, Guillem Escolà ha explicat que “la Nova Sitges Film Office vol facilitar tota l’operativa i les necessitats logístiques en una producció audiovisual” i, també, ha detallat “l’aposta per consolidar Sitges com a motor en la indústria de la producció audiovisual. I en aquesta línia, Sitges ha apostat pel sector de la producció audiovisual per ser un referent dins d’ell, amb 4 àmbits d’actuació: Marca, Localitzacions / produccions, Infraestructures i Festivals”. 

Per potenciar la marca de Sitges en la indústria de la producció audiovisual es compta amb la Sitges Film Office amb el suport de Node Film Clúster i el Gran Penedès Film Commission i l’agilització de nous procediments per dur a terme els tràmits i així obtenir permisos de rodatges. També es treballa amb col·laboracions amb Spanish Film Commission i es potencien formacions com el Producers Meet Producers (PMP) per potenciar productors novells en el marc del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, una jornada sobre localitzadors en el marc del Festival Sitges Next o la primera edició de Script Lab, una jornada per formar guionistes en el marc de la segona Mostra de cinema LGTBIQ+ Endimaris.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local