Fins al 29 de maig

El Fotomaig 2022 omple Sitges amb més de 500 imatges

Com a novetat, 24 comerços de la vila també exhibeixen imatges per ambientar el certamen fotogràfic

El Fotomaig 2022 omple Sitges amb més de 500 imatges. Ajuntament de Sitges

El Fotomaig 2022 omple Sitges amb més de 500 imatges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Fotomaig retorna a la normalitat després de la pandèmia i arriba a la 18a edició per apropar i difondre l’art fotogràfic del 14 al 29 de maig amb 14 mostres repartides a 13 sales expositives de la vila. Enguany aquest certamen anual de fotografia aplega 70 fotògrafs i més de 500 imatges. Durant quinze dies la ruta fotogràfica permet descobrir fotografies de temàtiques ben variades: des de la fotografia documental fins al retrat, paisatges o fauna.

Per primera vegada el Mercat Municipal, la galeria Àgora 3 i els comerços de Sitges se sumen al Fotomaig per exhibir fotografies i, alhora, també es recupera la Biblioteca Santiago Rusiñol.

El Mercat Municipal de Sitges exposa 25 imatges dels “Mercats del món”, que són de la Secció Fotogràfica del GES). També com a novetat, enguany la Biblioteca Santiago Rusiñol i Àgora 3 Gallery organitzen l’exposició “Visions de Gal·les” amb la mostra dels paisatges gal·lesos retratats pels fotògrafs Glyn Owen, Taliesin Coombes i Dwayne Jones. La iniciativa està impulsada per  CymCatAssociation. 

Enguany la fotògrafa convidada per la Fundació Ave Maria és Núria Martínez Seguer que mostrarà una vintena de fotografies. El seu treball es centra en l'audiovisual i la fotografia. La seva obra fotogràfica de reportatge d'autor està centrada en part en l'esport, concretament en la boxa, amb un llenguatge estètic de contrastos i contundència formal. El 2004 va obtenir el Primer Premi Nacional en l'Euro Press Photo Awards,  en la categoria d'Esport, exposat en el Palazzo Venezia de Roma. El proper 21 de maig farà una xerrada col·loqui per fer un repàs a la seva obra a la sala de la Fundació Ave Maria  (Av. Artur Carbonell, 11).

A la planta baixa del Centre Cultural Miramar s'ha instal·lat l’exposició col·lectiva de 32 socis de la Secció Fotogràfica del Grup d’Estudis Sitgetans (GES) amb 128 imatges i també la mostra de les 40 fotografies guanyadores i finalistes del  XI Ral·li fotogràfic de Sitges.   

Des de l’Arxiu Històric Municipal s’exhibeixen les fotografies del fons del pintor Agustí Ferrer i Pino (1884-1960) i les fotografies dels diorames de festes tradicionals del “quarto de reixa” de  Jaume Sabater  del carrer Jesús.

A l'Espai Cultural Pere Stämpfli, seu del Grup d'Estudis Sitges, es pot visitar la mostra amb les fotografies de Joan Mimó, guanyador del Premi Catalunya 2020, mentre que a l’Estudi Vidal acull les 40 fotografies de l’associació convidada: l’Agrupació Fotogràfica de La Pobla de Claramunt.    

A més, el Fotomaig també ofereix a la Societat Recreativa El Retiro la mostra dedicada al “Concurs Viatges” amb 54 imatges i al Casino Prado Suburense el concurs infantil amb 30 fotos. El Club Nàutic de Sitges és també una altra de les sales expositives i es poden contemplar 40 imatges premiades i les finalistes del concurs fotogràfic “L’esport nàutic al mar i sense motor”. Finalment, a l’Izarra Taberna Vasca es mostren 12  imatges premiades i finalistes del concurs fotogràfic “ El món del futbol “, organitzat per  Unió Esportiva Sitges. 

La secció fotogràfica del GES organitza el Fotomaig amb el suport de l'Ajuntament de Sitges.

El FOTOMAIG AMB EL COMERÇ DE SITGES, novetat

En paral·lel, 24 comerços de Sitges mostren una fotografia als seus aparadors per unir cultura, fotografia i activitat econòmica.

Llistat  Comerços     Fotògrafs

Cabeli (C/. Major 24)        Toni Adelantado Fonollosa
Doymo (C/. Jesús 48)       Sylvia Taron
Ohana Fashion (C/. Sant Pere 10)  Isabel Sarrió Gil
Ilusió Optica (C/. Major 26)     Juan Escola Sanchez
Caramels Marc (C/. Major 49)   Sonia Mataix Andreu
Solent (C/. Sant Francesc 12)   Josep Miquel Moneny
Mercería Requena (C/. Àngel Vidal 40)   Maria Calvo Puig
Farrerons Assessors (C/. Santiago Rusiñol 18 baixos) José Cabello Castillo
Ferran Sports (C/. Jesús 22)    Andreu Noguero

Sabateria Pell Fina (C/. Sant Francesc 39) Benito Moreno Benítez
Exsit (C/. Sant Francesc 32)  Joaquim Torres Vieitez
Trendy Boho (C/. Jesus 29)   Ino Pastor Fernández
Esprit (C/. Sant Francesc 30)  Antonio Pérez Nicolás
Mapfre Capellans – (Avda. Camí dels Capellans 15) Esteve Padros Cruz
Perfumeria San Francisco (C/. Sant Francesc 56) Jordi Piqué Vericat
La Casona (Parellades) -(C/. Parellades 65) Vicky Planas Salvador
Polo Star (C/. Sant Francesc 29)  Lambert Gracia (Gari)
Cinco Elementos (C/. Jesús 25) Jesus Rodríguez Morchon
Issue by Conchi (C/. Major 44 baixos)   José Ruiz Dugo
Suburense del Automovil (Pg. Vilanova 53)   Ramón Escorigüela
Ànima Sitges (C/. Major 22)        Pepa Barbera Alberni
Taller de Decoració (C/ Santiago Rusiñol 13)     Gerardo Ghiano
Forn 9 (Avda. Artur Carbonell 9)        Norberta Muniategui Puig
Forn 9 – (C/. Santiago Rusiñol 28)    Antonio Solares Obaya

Activitats paral·leles

La 18a edició del Fotomaig programa activitats paral·leles com xerrades o projeccions de fotografies i audiovisuals creats per autors de la Secció Fotogràfica del GES (els dies 22 i 27 de maig a les 19 h).

18a edició del Fotomaig 

El Fotomaig va néixer fa 18 anys i des d’aleshores només s’ha vist interromput l’any 2020 que es va anul·lar a causa de la pandèmia de la Covid-19. Les restriccions d’aquest virus van fer que el 2021 el Fotomaig tingués un format reduït a 3 sales expositives. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local