Festa Major 2022

Fires i Festes 2022: Sant Sadurní torna a la normalitat amb els formats d'èxit dels darrers anys

Els Pets, la Casa Azul, el Mag Lari i La Principal de la Bisbal són algun dels plats forts, en dos escenaris al costat del CAP i al Parc Lluís Companys

Fires i Festes 2022: Sant Sadurní torna a la normalitat amb els formats d'èxit dels darrers anys. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Fires i Festes 2022: Sant Sadurní torna a la normalitat amb els formats d'èxit dels darrers anys. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Aquest dimecres 20 de juliol el pati de Can Guineu va acollir la presentació als mitjans de comunicació de les Fires i Festes 2022 de Sant Sadurní. A l'acte hi van prendre part l'alcalde, Ton Amat; la regidora de Cultura, Marta Castellví i la dissenyadora del cartell, Maria Albiol; també hi van assistir representants de la Comissió de Festes i de les entitats del municipi.

Tal com va explicar la regidora de Cultura, Marta Castellví, després de dos anys amb unes fires excepcionals, "La intenció és celebrar unes fires tal com les coneixíem, recuperar tot el que les restriccions ens van obligar a deixar enrere i d'altra banda incorporar tots aquells canvis en positiu i el format que hem anat treballant aquests dos darrers anys".

Hi haurà dos escenaris, el principal al costat del CAP, on alguns dels concerts que s'hi faran seran de pagament, i el segon a la pista del Parc Lluís Companys.

LA PROGRAMACIÓ

"Hem buscat grups i espectacles de renom que puguin arribar a públics diferents, perquè veient l'experiència de l'any passat podem dir que són actes que funcionen molt bé, que arriben a molts públics i també d'edats molt diferents. Per concretar-ne alguns, el dia 7 de setembre tindrem el concert de La Casa Azul; el dia 9 el concert d'Els Pets i La Principal de la Bisbal i el dia 10 l'espectacle del Mag Lari i a la festa del Mestissatge Las Karamba.

"Tindrem també força varietat de grups de versions perquè són grups que pel tipus d'espectacle han patit molt a causa de les restriccions dels últims anys i portàvem molt de temps sense programa-ne. I fem també una aposta clara per diferents grups i artistes locals, provinents de diferents espais i disciplines i que creiem imprescindibles."

Tres dels espectacles seran amb entrada de pagament: La Casa Azul (15€), Els Pets (10€) i el Concert de La Principal de La Bisbal (5€), tot i que el ball que es fa després del concert és gratuït. Les entrades de pagament es posaran a la venda on line el dia 23 d'agost.

La regidora també va destacar el fet que el començament de curs el dia 5 de setembre havia fet adaptar la programació infantil: "No hi haurà programació infantil els matins, excepte la celebració el dia 8, que és festiu, dels trenta anys de la Fil·loxera infantil; i la cercavila de gegants i balls populars, que sempre es feia el dia 9, la passem al dia 10 que és dissabte". I va tenir fer "un agraïment especial a qui fa possible tot això: al servei de Cultura, que treballa incansablement, tots els serveis de l'Ajuntament i a la Comissió de Festes i a totes les entitats de Cultura popular que són qui impulsen moltes de les activitats i que sou peces imprescindibles per tirar endavant tot això".

El pressupost de les Fires és d'uns 240.000 euros.

Per la seva banda l'alcalde, Ton Amat, "poder presentar aquests actes amb normalitat és un plaer, com dic sempre la Cultura és important però les dificultats que hem tingut per implementar la Cultura Popular aquests dos últims anys han estat molt complexes i per tat és un plaer estar aquí parlant d'unes Fires i Festes normals-

"Les Fires no deixen de ser una de les festes més importants de Sant Sadurní, tenim un calendari festiu molt llarg i cadascú agafa les seves, alguns senten més els Barris, la Fil·loxera, els diables... però les fires marquen l'inici fins ara del curs escolar; malauradament amb el tema de l'avançament de l'inici de curs les fires rebran". Amat, però, ha dit que s'han buscat solucions "davant les dificultats, endavant. Agrair a totes les entitats que formen part del teixit associatiu de Sant Sadurní, que són els veritables protagonistes d'aquestes festes. Les Fires sense vosaltres no serien el mateix"

Amat ha recordat que fa tres anys es va renovar el format del programa de fires, que enguany es manté i va agrair la feina de totes les persones que el fan possible. També es va recordar que per fires hi haurà exposicions, entre elles la de l'Associació de Dones que celebra els seus 20 anys. I també ha fet un agraïment al servei de Cultura per l'esforç realitzat.

CARTELL FIRES I FESTES 2022

El cartell de Fires i Festes l'ha dissenyat la jove sadurninenca il·lustradora i dissenyadora gràfica Maria Albiol, que va explicar que fer el cartell havia estat un gran repte i molt il·lusionant i que  el que volia transmetre amb el cartell d'enguany:  "Predomina el color lila, és un any de canvis, de tornada a la nostra tradició. Destaquen els balcons i les finestres, perquè és un element que m'identifica molt amb el poble, ja que decorem els balcons amb els colors que ens emocionen".

Segons Marta Castellví: "Una de les coses que no ha canviat mai és el fet d'escollir una artista del municipi, un artista local per fer el disseny d'aquest cartell. Aquests últims anys hem anat seguint una línia molt clara, una aposta pel talent jove, pel talent emergent i en aquest cas no ha estat diferent"

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!