Des de 2017

Els Castellers de Mediona es converteixen en colla de ple dret de la Coordinadora de Colles de Catalunya

La CCCC està formada ja per 104 colles: 85 de ple dret, 12 universitàries i 7 en formació

Els Castellers de Mediona es converteixen en colla de ple dret de la Coordinadora de Colles de Catalunya. Castellers de Mediona

Els Castellers de Mediona es converteixen en colla de ple dret de la Coordinadora de Colles de Catalunya. Castellers de Mediona

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La junta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha aprovat aquesta setmana l’admissió dels Castellers de Mediona com a membre de ple dret de l’entitat després dels tres anys com a colla en formació que marca el protocol. La colla ha superat d’aquesta manera l’avaluació pertinent en què s’ha valorat, especialment, la ràpida recuperació i fins i tot superació del nivell assolit abans de la pandèmia. Els Castellers de Mediona van néixer la primavera del 2017 a partir d’un grup de castellers locals que tenien experiència en les colles de Vilafranca i Gràcia. Amb el pas d’aquesta colla com a membres de ple dret, la CCCC està formada ara mateix per 104 colles: 85 de ple dret, 12 universitàries i 7 colles en formació.

A principis de la temporada 2018 entraven com a colla en formació a la CCCC amb l’objectiu d’estrenar els castells de sis aquella mateixa primavera. Van acabar la temporada amb tota la gamma de sis excepte el 9, que assolirien la temporada següent, i l’aixecat per sota.

A dia d’avui no només han recuperat el nivell que tenien abans de la pandèmia, en què ja havien assolit el 4 de 7, sinó que han estrenat també el 3 de 7. En l’avaluació favorable de la CCCC es valora, a més dels resultats tècnics, la consolidació i solvència del projecte.

L’any 2013, l’Assemblea de la CCCC va aprovar un protocol d’accés de noves colles establint un període mínim de tres anys durant els quals s’avalua i acompanya el procés de creixement i consolidació de la colla abans no es consideri colla de ple dret. Un cop acceptada la sol·licitud, la colla ingressa a la CCCC amb la majoria de beneficis (inclosa la cobertura de l’assegurança) però sense dret a vot a l’assemblea. Aquest temps amb la consideració de colla en formació pretén garantir els mínims per actuar tot tenint en compte el nivell tècnic (la colla ha de dur a plaça actuacions completes entenent-les com a tres castells + pilar descarregats) però també el creixement social i la solvència econòmica.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local