Equipaments

Les Roquetes obrirà les portes del nou teatre La Bòbila el 24 de setembre

El ministre de Cultura, Miquel Iceta, serà l'encarregat d'inaugurar el nou equipament

Les Roquetes obrirà les portes del nou teatre La Bòbila el 24 de setembre . Susana Nogueira

Les Roquetes obrirà les portes del nou teatre La Bòbila el 24 de setembre . Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Teatre La Bòbila de les Roquetes obrirà les seves portes el proper 24 de setembre de 2022. L'Ajuntament ha presentat avui el nou logotip de l'equipament i l'acte d'inauguració, que consistirà en unes visites teatrals obertes a tot el públic, una gala on es parlà principalment de la història de l’equipament i una cloenda amenitzada per un grup musical i diferents artistes. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha anunciat que el ministre de Cultura, Miquel Iceta, serà l'encarregat d'inaugurar el nou espai.

El Teatre La Bòbila de les Roquetes, després d'anys sense activitat i un llarg període d'obres, recuperarà com a eixos centrals la programació d’arts escèniques i el cinema del nucli: "Oferirà activitats per enfortir el teixit associatiu, el talent local, la revitalització del sector cultural i la cohesió social".

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha destacat que “després d’un procés llarg on s’ha fet una feina molt important de rehabilitació i de remodelar tot l’espai del Teatre Municipal, finalment, podem anunciar que el Teatre La Bòbila de les Roquetes obrirà les seves portes el dia 24 de setembre a les 20 hores, amb una gala d’inauguració on parlarem de la història de l’equipament, hi hauran sorpreses i ens acompanyarà el ministre de Cultura, Miquel Iceta, el qual agraïm que vingui”. Garrido ha recordat que en el moment que es va fundar era un cinema privat i després a través de l’Ajuntament va ser públic i es va transformar en el primer teatre de les Roquetes.

L’alcaldessa ha afirmat que es tracta d'un equipament que vol ser capdavanter en les arts escèniques i també cinematogràfiques i així oferir a la ciutadania l’oportunitat que la cultura formi part de la vida diària. També té un edifici annex, Joan Magrinyà, per tal de recordar la figura del coreògraf, que oferirà un espai de formació teatral, tallers i assajos: “D’aquesta manera recuperarem aquest espai tan important pel municipi i la vida cultural. A més, a partir d’avui, podem impulsar-lo conjuntament amb dos equipaments que nosaltres anomenem com “el triangle de la cultura de les Roquetes”, que és la biblioteca i el centre cívic”.

L’edifici és polivalent per dur a terme teatre, cinema, dansa, música i circ. El pressupost de l'obra ha estat de 3 milions d’euros i “pràcticament és íntegrament de l’Ajuntament, així que és una posta valenta i decidida per la cultura i la vida social d’aquest municipi”, remarca l’alcaldessa.

El regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà, ha explicat que la inauguració del teatre està dividida en tres blocs. Els dies 23 i 24 hi haurà visites teatrals, per conèixer l’equipament del tot: “Li volem donar vida als espais i que les persones vinguin a descobrir com és i coneguin tots els racons que hi ha. Ho farem d’una manera original, ja que els visitants trobaran les persones treballant i podran conèixer tota la feina que hi ha darrere d’una obra de teatral”. El següent bloc és la gala d’inauguració, el 24 de setembre a les 20 hores, on hi haurà diferents actuacions: “Ens centrarem molt a contar la història de l’equipament i la seva capacitat tècnica i artística”. El tercer bloc és la cloenda que es farà al carrer acompanyada d’un grup de versions, artistes i directius.

“Hem impulsat aquest projecte perquè apostem molt per aquest teatre i per la cultura del municipi. Per altra banda, hem cregut molt important fer unes formacions teatrals, tenim places per infants, joves i adults. Ho creiem molt oportú per acabar de complementar el projecte i teixir la cultura”, ha compartit Solà. Començarà el 3 d’octubre, es dividiran en tres trimestres i les preinscripcions estan obertes fins al 19 de setembre.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local