Jornades Europees de Patrimoni

Els museus de Vilanova reben més de 14.000 visitants durant l'estiu

Els dies 7, 8 i 9 d'octubre tornen les Jornades Europees de Patrimoni, amb una programació especial del projecte de gamificació “Agency of Secrets

Els museus de Vilanova reben més de 14.000 visitants durant l'estiu. Ajuntament de Vilanova

Els museus de Vilanova reben més de 14.000 visitants durant l'estiu. Ajuntament de Vilanova

Un estiu més, les propostes dels museus de la ciutat han tingut una bona acollida per part del públic local i turista. En total, han passat pels museus més de 14.000 persones, que enguany han pogut gaudir de les activitats i visites sense restriccions d'aforament.

La programació s'ha omplert de visites comentades, activitats familiars i jornades de portes obertes, i s'ha recuperat també la celebració d'actes externs als espais dels museus. Hi han destacat propostes com el “Cicle de tastos musicals Enjoy” al Museu Romàntic Can Papiol i a l'Espai Far, els Capvespres de pícnic a la Masia d'en Cabanyes o la gran oferta de visites temàtiques per a grans i petits al Museu del Ferrocarril de Catalunya.

Al Centre d'Art Contemporani La Sala, s'han celebrat tres exposicions de la Casa de la Festa amb una gran participació: “L'obrador de la festa” i les exposicions dedicades als Bordegassos de Vilanova i als Falcons de Vilanova.

El Museu Víctor Balaguer ha continuat tancat a públic i avancen les obres de canvi de la climatització a l'edifici històric.

Pròxima cita, Jornades Europees de Patrimoni

Amb l'arribada de la tardor els museus enceten una nova programació, que té una de les primeres cites en el segon cap de setmana d'octubre. Els dies 7, 8 i 9 d'octubre tornen les Jornades Europees de Patrimoni, iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991, i que és considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Com cada any els museus de Vilanova i la Geltrú s'hi sumen amb una programació especial d'activitats i visites gratuïtes. També enguany s'oferiran visites comentades gratuïtes en altres espais de la ciutat com al retaule barroc de l'església de la Geltrú, a l'Espai Tint, a la planta noble de l'Ajuntament i dues pujades al campanar de Sant Antoni.

Una de les novetats d'enguany serà la incorporació del projecte de gamificació “Agency of secrets” promogut per Neàpolis dins del projecte Medgaims. Així, a l'Espai Far es posarà a l'abast del visitant un espai on es podrà conèixer a fons els 10 jocs que integren la proposta.

A les dependències del Museu Romàntic Can Papiol es podrà gaudir dels jocs de realitat virtual “Underground” i “Souls”. Finalment, es durà a terme una activitat adreçada a famílies en el marc del joc de pistes “Capes d'història”, que es desenvolupa pels carrers de la Geltrú.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!