Festa Major 2023

Els nous administradors de la festa major de Vilafranca 2023 ja comencen a treballar

Laura Cabezas, Jacques Planas, Anna Benach, Laura Bages i Oriol Bertran ja han pres el relleu

Els nous administradors de la festa major de Vilafranca 2023 ja comencen a treballar. Ramon Filella

Els nous administradors de la festa major de Vilafranca 2023 ja comencen a treballar. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La festa major de Vilafranca de l'any que ve comença a definir-se onze mesos abans de l'inici de les activitats. L'Ajuntament va fer públics ahir els noms dels cinc administradors de la festa. Es tracta de Laura Cabezas, Jacques Planas, Anna Benach, Laura Bages i Oriol Bertran que agafen el relleu del seus companys d'aquest any i inicien un llarg procés de treball que culminarà el 28 d'agost de l'any que ve amb l'arrencada del programa festiu.

Els cinc nous administradors es van presentar en un acte celebrat a la Casa de la Festa Major de Vilafranca. L'alcalde, Pere Regull, va explicar que les cinc persones triades atenen als criteris habituals de selecció, basats en el coneixement de la festa, la distribució per barris de la ciutat i en el fet que no es coneguin entre ells. Una de les novetats d'enguany és que els administradors s'han conegut molt abans del que era habitual.

Laura Cabezas és mestre en un centre públic d'Hospitalet de Llobregat i ha estat balladora de pandeteres durant quatre anys i del ball de nans uns altres cinc anys. Per la seva banda, Jacques Planas és cap d'Urologia de l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona i investigador en recerca biomèdica. Forma part dels Falcons des de 2015 i és cantaire dels Goigs des de 2005.

Anna Benach regenta un negoci familiar vilafranquí i el 2001 va ser, conjuntament amb Maria Hill, la primera noia que va formar part dels Bastorners de Vilafranca. Laura Bages és infermera pediàtrica del CAP Nord de Vilafranca i infermera d'urgències de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès. Durant dos anys va participar en el ball de Cercolets i durant quatre més en el de Pastorets. Ha estat voluntària del cordó de diables. Oriol Bertran és responsable de màrqueting en una empresa privada i ha participat en el Ball de Pandeteres a més de ser membre dels Castellers de Vilafranca.

Tots ells es van mostrar molt satisfets d'haver estat elegits com administradors i reconeixien que la trucada que van rebre per part d'Alcaldia els va sorprendre. Jacques Planas va explicar que “no m'esperava gens la trucada. Ho vaig consultar amb la família i, finalment, vaig acabar acceptant”. Per la seva banda, Laura Bages assenyalava que “és una gran responsabilitat i esperem estar a l'alçada. El grup que hem format és molt maco. Esperem, això sí, que els administradors d'aquest any ens donin alguna instrucció”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local