Art conceptual

Desapareix la instal·lació "Vinyes mortes vora el cel"

L'autor de la instal·lació conceptual, Santi Borrell, desconeix els motius del desballestament: 'l'obra ja ha durat molt, temia un sabotatge de forma fulminant'

Desapareix la instal·lació

Desapareix la instal·lació "Vinyes mortes vora el cel". Santi Borrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La instal·lació "Vinyes mortes vora el cel", obra del penedesenc Santi Borrell, ha desaparegut. El muntatge conceptual va ser inaugurat al juny, amb el suport del sindicat agrari Unió de Pagesos, i va tenir un gran impacte visual i mediàtic: "Els motius i les causes no les podem conèixer i tampoc crec que ara mateix siguin transcendents. La instal·lació ja no existeix. I podem intuir que l'obra artística es va desballestar entre el dissabte i el dilluns, ja que fins aleshores la instal·lacio havia estat visible per persones properes", ha explicat Borrell.

L'autor de l'obra assegura que "l'obra ja ha durat molt, ja que es temia un sabotatge de forma fulminant, al cap d'uns dies. Finalment, per un motiu o un altre, la instal·lació, al cap de sis mesos, exactament, ja no existeix. Lògicament, era una expressió incòmode per al territori, el sector i les institucions democràtiques. I que hagi estat arrencada d'aquesta forma podria suposar una cosa molt diferent, però les formes que té la barbàrie, la ignorància o l'odi d'actuar, sempre es poden manipular o dissimular".

En aquest sentit, Santi Borrell conclou que "les persones seran lliures de pensar el que vulguin, tal com van ser lliures d'intepretrar l'obra. En tot cas, la desaparició de l'obra no deixa de ser una expressió artística més feta per l'acció de l'home, una actuació més sobre la terra, sobre la pròpia expressió humana. La destrucció, en el fons, acaba sent una expressió de la mort, una expressió fulminant del temps".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local