Remodelació

El nou Vinseum obre les portes per a mostrar el seu procés de museïtzació a la ciutadania

Una de les primeres peces que es podrà veure a la visites guiades és l'històric mural dedicat a la vinya i el vi de Pau Boada

El nou Vinseum obre les portes per a mostrar el seu procés de museïtzació a la ciutadania. Ramon Filella

El nou Vinseum obre les portes per a mostrar el seu procés de museïtzació a la ciutadania. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El nou Vinseum de Vilafranca obrirà aquest cap de setmana les seves portes per iniciar una activitat de divulgació entre els ciutadans. El recinte, que està en procés d'ampliació, oferirà visites d'obres guiades cada dissabte i cada diumenge fins el mes de juny. Aquetes visites estaran focalitzades en mostrar als visitants les feines d'ampliació de l'equipament i se centraran, sobretot, a la planta baixa i al soterrani.

El director del Vinseum, Xavier Fornos, ha explicat que “l'objectiu de les visites és que els ciutadans que ho vulguin, puguin veure per dins el procés d'ampliació i museïtzació de les instal.lacions”. Una de les primeres peces que es podrà veure a la visites guiades és l'històric mural dedicat a la vinya i el vi de Pau Boada. L'obra, que data de 1960 i està creada amb tècnica acrílica sobre guix, està en fase de reinstal.lació a la planta baixa del museu.

El mural de Pau Boada es va haver de retitar del seu primitiu emplaçament la primavera de 2017 i, des d'aleshores, s'ha conservat en diverses dependències municipals. Fornos ha recordat que “el mural de Pau Boada és un reflex de la història de la vinya i del vi, però també de Vilafranca i del conjunt del Penedès”. El procés de reinstal.lació està sent especialment delicat i complex degut a les caracteristiques tècniques del treball.

Per a participar a les visites guiades, caldrà registre previ a través de les xarxes. Cada grup tindrà un màxim de 25 persones. El personal tècnic del mateix Vinseum serà l'encarregat de guiar els visitants per l'interior de les dependències del recinte.

Les obres d'ampliació del Vinseum ja estan completades, però ara falta executar la museïtzació del recinte. Des del mes d'octubre de l'any passat, s'estan duent a terme, en diversos tallers, els treballs de construcció de les vitrines, tarimes i llums que hi haurà a l'interior del museu. De manera patal.lela, s'està començant a treballar en l'edició de tot el material audiovisual que completarà l'oferta. Es tracta d'uns 60 treballs audiovisuals que s'aniran enllestint en els propers mesos. Quan la museítzació estigui completada, es podrà inaugurar el nou Vinseum, però, ara per ara, encara no hi ha una data concreta per a que això es produeixi.

L'alcalde, Pere Regull, ha assenyalat que “el nou Vinseum està sent possible gràcies a l'esforç econòmic de l'Ajuntament i del conjunt de la ciutat. Estem davant d'una gran inversió cultural que ha de servir per donar un pas endavant molt important tant a nivell turístic com d'identitat”. Ha afegit que “tots els penedesencs i penedesenques ens hem de reconèixer en el Vinseum”.

Per la seva banda, Joan Tarrada, president del Vinseum, ha avançat que “el nostre objectiu és que, un cop estigui en funcionament, el Vinseum tingui al voltant de 80 mil visites l'any. Es un repte majúscul, però el Vinseum és un element únic al conjunt de Catalunya i ho hem de saber aprofitar”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local