Carnaval 2023

Sitges distribuirà 2.000 ampolles d’aigua als participants del Carnaval, dins del Pla de Prevenció de Conductes Addictives

La campanya ‘Sitges ❤ consum responsable’ vol fomentar el consum d’aigua i prevenir sobre els riscos que comporten altres substàncies com l’alcohol, el tabac o les drogues

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat de Sitges ha preparat diferents accions per fomentar un Carnaval segur, responsable i lliure de violències masclistes i lgtbifòbiques.

Com és habitual per Carnaval torna el Punt Lila en dues ubicacions diferents, al passeig de la Ribera, a l’alçada del Pont d’en Domènech, i com a novetat aquest 2023, també a la plaça de la Indústria, les nits de dissabte, diumenge i dimarts de Carnaval. Aquesta darrera ubicació del Punt Lila pretén donar cobertura a una de les principals zones d’oci nocturn i funcionar com a element dissuasiu envers fets com els ocorreguts darrerament a la zona. La regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, insisteix en què “l’Ajuntament de Sitges té una posició ferma davant aquestes conductes: la del rebuig total”.

Aquest Carnaval 2023, el Punt Lila amplia els horaris respecte l’any anterior, tant en l’hora d’inici com la de finalització del servei, i hi haurà, a més, una parella itinerant durant el recorregut de les rues de la Disbauxa i l’Extermini fins al tancament de l’oci nocturn, a la zona centre i al passeig de la Ribera.

A les parades del Punt Lila i als locals d’oci nocturn on es preveu una gran afluència de persones, es distribuiran díptics amb els telèfons d’emergència i  informació sobre altres serveis municipals com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el Servei d’Atenció Integral al Col·lectiu LGTBIQ+ (SAI).

El Punt Lila és un espai d’informació i sensibilització dirigit a tota la població. Ofereix suport, assessorament i acompanyament a qualsevol persona que pateixi o visualitzi una agressió masclista o LGTBIfòbica durant les festes.

El Punt Lila s’emmarca en les actuacions del Protocol d’Actuació davant de violències sexuals en espais d’oci i festes. També en el marc d’aquest protocol, es presenta l’actualització de la campanya #SitgesRespecta, que aquest Carnaval incorpora un missatge directe amb el títol ‘Respecta'ns. Sitges lliure de violències masclistes i LGTBIfòbiques’. La campanya recull altres missatges com ‘Quan marxo cap a casa, no vull tenir por, vull ser lliure’, ‘Només si dic sí, vull dir sí’, ‘De festa i amb alcohol, beure massa no és excusa’ o ‘L’orientació sexual no justifica cap agressió’.

Un Carnaval lliure de música sexista

La regidoria de Drets Socials i Igualtat recupera la proposta ‘La Disbauxa ens fa iguals’, amb la que convida a participar en la #PlaylistNoSexista del Carnaval 2023.

Tothom qui ho desitgi pot afegir les cançons més carnavaleres i ballables en una llista de reproducció inclusiva, feminista i col·laborativa. La llista compta actualment amb 60 cançons i més de 6 hores de música.

 Sitges ❤ consum responsable

Aquest Carnaval també tindrà presència al carrer la campanya ‘Sitges ❤ consum responsable’ per fomentar el consum d’aigua i prevenir sobre els riscos que comporten altres substàncies com l’alcohol, el tabac o les drogues.

La Regidoria de Salut Pública i la Regidoria de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat distribuiran 2.000 ampolles d’aigua, entre les persones participants a la Cursa de Llits i aquelles que participin a les rues, amb l’eslògan principal de la campanya. També s’instal·laran lones a les tanques del recorregut de les rues amb diferents missatges per fomentar un consum responsable i una diversió sana i sense excessos com ‘El millor festival és el d’aigua mineral’, ‘El seny és sexy’, ‘Amb drogues no moles’ o ‘Molt millor si em convides a uns xurros’, entre d’altres.

Més enllà de la presència als espais festius, la campanya s’inclou en un programa integral per prevenir sobre el consum de substàncies i fomentar el bon ús de les tecnologies de la informació i les pantalles, que s’emmarca en el Pla Local de Prevenció de Conductes Addictives.

Ubicacions del Punt Lila

Passeig de la Ribera (Pont d’en Domènech)
Plaça Indústria
Centre i passeig de la Ribera (Punt Lila itinerant)

Horaris

Dissabte 18 de febrer

De les 17 a les 3.30 hores

Diumenge 19 de febrer (Rua de la Disbauxa)

De 21 a 5.30 hores

Dimarts 21 de febrer (Rua de l’Extermini)

De 21 a 5.30 hores

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local