Literatura

Toni Rodríguez presenta la novel·la “Aquella Colla de fills del 68”

Conversa i poesia a càrrec de Francesc-Marc Álvaro, Albert Puig i Francesca Guardiola

Presentació d' “Aquella Colla de fills del 68”. Eix

Presentació d' “Aquella Colla de fills del 68”. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

 

Divendres, 17 de març, a les 19:00 hores, tindrà lloc la presentació de la novel·la “Aquella Colla de fills del 68”, de Toni Rodriguez Pujol, a càrrec del periodista Francesc-Marc Álvaro, el director de comunicació Albert Puig i l’actriu i rapsoda Francesca Guardiola, que en llegirà els poemes. L’acte serà a la Llibreria La Mulassa (Rambla Principal, 2, Vilanova i la Geltrú).

L'acció de la novel·la es desenvolupa entre Barcelona i Banyalbufar (Mallorca) i explica l'evolució ètica i moral d’una colla d’antics estudiants antifranquistes de finals dels anys 60, finalment enfrontats entre ells per interessos no especialment revolucionaris, un cop arribats a l'edat madura. 

La novel·la segueix el cicle iniciat amb “Quatre Carpetes Marrons” (Leqtor) i “La Cinquena Carpeta” (RBA) i té com a teló de fons l’anomenada “Intifada del Besòs” un conflicte real iniciat a les 6 del matí del dia 25 d'octubre de 1990, quan treballadors de Ginés y Navarro van ser apedregats quan aixecaven la tanca d’unes obres maleïdes pels veïns en uns terrenys públics del barri de la Catalana de Sant Adrià de Besòs. 

El xoc d'interessos entre polítics locals, màfies marselleses i patriarques gitanos havien acabat incendiant aquella petita ciutat d’immigrants de segona generació deixada de la mà de Déu mentre la gent guapa del PSC i Convergència només tenia ulls per a la propera inauguració dels Jocs Olímpics del 92. Passats els anys, Banyalbufar, a la Costa de Tramuntana de Mallorca, es converteix en refugium peccatorum de bona part de la colla. 

Toni Rodríguez Pujol és periodista i va fundar Intermèdìa Comunicació l’any 1990, al mateix temps que esclatava aquella primera guerrilla urbana en territori metropolità barceloní, on també s’estrenava la primera promoció de Mossos d’Esquadra. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local