AMICRET

Músiques del Retaule torna aquesta tardor a Vilanova i la Geltrú amb una nova mostra de música sacra

Anaïs Oliveras, la Polifònica de Vilafranca amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48, el Cor Francesc Valls i el Cor Isquione/Bitxac participaran a Músiques del Retaule

Músiques del Retaule torna aquesta tardor a Vilanova i la Geltrú amb una nova mostra de música sacra. EIX

Músiques del Retaule torna aquesta tardor a Vilanova i la Geltrú amb una nova mostra de música sacra. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Associació d’Amics del Retaule de Santa Maria de la Geltrú (AMICRET) de Vilanova i la Geltrú organitza la setena edició de Músiques del Retaule, un cicle de música sacra reconegut i de referència a Catalunya. Enguany, la programació consisteix en quatre concerts els dies 29 de setembre, 7, 21 i 28 d’octubre a l’Església de Santa Maria de la Geltrú.

El concert que inaugurarà aquest cicle el divendres 29 de setembre a les 20.30h serà el d’Anaïs Oliveras que interpretarà Stabat mater de Luigi Boccherini. La polifacètica soprano Anaïs Oliveras ha esdevingut un referent obligat d’elegància i prestigi al panorama de la música clàssica i antiga catalana. Aquesta serà una gran oportunitat de gaudir la música vocal del més important compositor hispànic del segle XVIII: Luigi Boccherini. Aquesta obra destaca per la seva saviesa a l’hora de crear efectes, sonoritats i textures amb els instruments de corda. La soprano l’acompanyarà un quintet de corda.

El segon concert que se celebrarà el 7 d’octubre a les 20.30h., serà la Missa en Do menor de Wolfgang Amadeus Mozart a càrrec de la Polifònica de Vilafranca i l’Orquestra de Cambra Terrassa 48. La Polifònica de Vilafranca, juntament amb l’Orquestra de Cambra de Terrassa 48, s’uneixen per interpretar La Gran Missa de W.A.Mozart en do m – K427, essent reconegut com un gran monument musical i una de les grans partitures d’aquest gran músic i compositor. Un gran esdeveniment sota la direcció de David Hernàndez i Urpí, en motiu del 75è aniversari de la Polifònica i que comptarà amb més de 70 persones en escena entre músics, cantaires i solistes.

Per altra banda, el dissabte 21 d’octubre a les 20.30h se celebrarà el tercer concert a càrrec del Cor Francesc Valls (Cor de la Catedral de Barcelona) que interpretarà la Polifonia veneciana del 1600 de Claudio Monteverdi i Giovanni Gabrieli. La figura i obra de Claudio Monteverdi (1567-1643) són d’una transcendència històrica enorme; ja que la seva trajectòria s’inicia en el renaixement, per obrir les portes del Barroc, on la preeminència del text poètic, s’imposa a l’antic contrapunt polifònic, en el que s’anomenarà la “seconda prattica”. Monteverdi crea i desenvolupa les primeres grans òperes (Orfeo, Ulisse, Poppea…) i la seva obra suposa tota una revolució universal. El programa es complementa amb motets d’Andrea Gabrieli i Giovanni Gabrieli, compositors venecians, mestres de capella a St. Marc.

Finalment, el dissabte 28 d’octubre a les 20.30h el Cor Isquione/Bitxac tancarà el cicle de concerts amb la Misa a Buenos Aires, Misatango de Martín Palmeri. Misa a Buenos Aires (Misatango) es va estrenar el 17 d'agost de 1996 al Teatre Broadway de Buenos Aires.

Misatango s'ha interpretat a Argentina, Brasil, Colòmbia, Equador, Xile, Estats Units, Israel i a molts països europeus sota la direcció de prestigiosos directors. Aquest concert també comptarà amb la participació del Quartet Brossa i Dario Polonara, bandoneon.

El preu de les entrades és de 15 euros i de 12 euros pels socis d’Amicret. Es poden aconseguir al web www.musiquesdelretaule.cat.

El Festival Músiques del Retaule està organitzat per Amicret, l’Associació d’Amics del Retaule de Santa Maria de la Geltrú, patrocinat per Serveis Mèdics Penedès i la Fundació Pinnae i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú.

També s’ha posat a la venda la litografia del cartell del Festival que ha realitzat l’artista Jordi Santacana. Aquestes litografies, que són una iniciativa de Serveis Mèdics Penedès, estan signades i numerades per l’artista i estaran disponibles durant els concerts del Festival i a la sortida de Missa dels diumenges a la Geltrú. El preu de la litografia és de 25 euros i els beneficis aniran destinats a Càritas Interparroquial de Vilanova i la Geltrú.

AMICRET és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu promocionar els valors culturals, històrics i espirituals inherents al retaule d’estil barroc que presideix l’altar major de la Parròquia de Santa Maria de la Geltrú. Per això es proposa col·laborar en la conservació, el manteniment, la millora i la consolidació del retaule i del conjunt arquitectònic de què forma part; així com donar-lo a conèixer en l'àmbit turístic i pedagògic, amb especial atenció als més joves que no el coneguin prou.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local