Carnaval 2024

El Carnaval esclata a Vilanova i la Geltrú amb la tradicional Merengada

L’Ajuntament reubica la batalla final en un espai més reduït per minimitzar el consum d’aigua del dispositiu de neteja

El Carnaval esclata a Vilanova i la Geltrú amb la tradicional Merengada. ACN

El Carnaval esclata a Vilanova i la Geltrú amb la tradicional Merengada. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Carnaval de Vilanova i la Geltrú ha donat aquest dijous el tret de sortida als actes més tradicionals. Tot i que la ciutat fa dies que respira olor de festa, la celebració de la Merengada aquesta tarda ha marcat l’inici oficial a una setmana de gresca i bogeria. La Pastisseria Blanch ha estat un any més el punt de trobada de centenars d’infants que s’han deleït amb l’enorme merenga despenjada des d’un balcó. El pastís ha acabat ben esmicolat entre tota la canalla, que vestia impermeables de colors per protegir-se de l’empastifada. La guerra de merenga s’ha estès pels carrers del voltant, però enguany ha variat el punt de la batalla final, que s’ha celebrat en un espai més reduït per minimitzar el consum d’aigua del dispositiu de neteja.

Habitualment la batalla final es feia a l’extensa plaça de davant del Mercat Central, des d’on les diferents pastisseries de la ciutat llençaven nombroses mànegues de merenga. Aquest any, però, degut a la situació d’emergència per sequera, l’Ajuntament i la FAC (Federació d’Associacions pel Carnaval) van acordar traslladar aquesta darrera guerra a una cruïlla propera a la Pastisseria Blanch per tal d’acotar un espai més reduït que faciliti el dispositiu de neteja.

El govern municipal recorda que la situació d’emergència prohibeix utilitzar aigua de la xarxa per netejar la via pública, de manera que la previsió és traslladar amb camions cisterna aigua no potable dels dipòsits municipals.

Aquests mateixos camions i una maquinària especial articularà també el dispositiu de neteja de diumenge, quan Vilanova celebrarà les guerres de caramels de les Comparses. El govern local confia que aquests recursos seran suficients per retirar les restes de caramels. Si la brutícia s’enganxés més del previst i hi hagués problemes de salubritat, aleshores sí que s’optaria per utilitzar aigua de la xarxa.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local