Festa Major 2024

L'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet farà el pregonet de la Festa Major dels Petits de Vilafranca

Aquest nomenament coincideix amb el 25è aniversari de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, un centre educatiu que ofereix ensenyaments musicals no reglats i també la possibilitat de seguir la via de la professionalització

L'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet farà el pregonet de la Festa Major dels Petits de Vilafranca. La Fatxenda

L'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet farà el pregonet de la Festa Major dels Petits de Vilafranca. La Fatxenda

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'equip d'administradors de la Festa Major de Vilafranca del Penedès 2024, format per Arnau Martí, Imma Badell, Imma Galofrè, Iris Serra i Josep Maria Feliu, ha anunciat a través de les xarxes socials que l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet serà l'encarregada de pronunciar el pregó de la propera edició de la Festa Major dels Petits. L'acte tindrà lloc el dissabte 1 de setembre a les 16:30 hores a la Rambla de Sant Francesc.

Aquest nomenament coincideix amb el 25è aniversari de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, un centre educatiu que ofereix ensenyaments musicals no reglats i també la possibilitat de seguir la via de la professionalització. L'escola forma part de l'Institut Municipal de Formació, té l'autorització del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i és membre actiu de l'Associació Catalana d'Escoles de Música (ACEM).

L'oferta educativa de l'escola s'estructura en tres cicles formatius, cadascun dels quals dissenyat per a proporcionar aprenentatges específics i garantir l'assoliment de competències i objectius pedagògics concrets. A més, l'escola també acull a persones sense formació musical prèvia que desitgin iniciar-se en aquest àmbit.

La formació impartida a l'escola té un caràcter eminentment pràctic i integra totes les competències necessàries per a la interpretació musical en agrupacions vocals i/o instrumentals. Aquestes agrupacions són un element fonamental de motivació per a l'alumnat i contribueixen a la funció socialitzadora de l'aprenentatge musical. La diversitat d'agrupacions instrumentals que ofereix l'escola permet l'exploració de diferents estils musicals, des de la música clàssica i antiga fins a la tradicional i moderna.

En paraules de Carles Sanz, director de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, l'encàrrec de pronunciar el pregó "és un honor i un reconeixement a la nostra tasca educativa". A més, el director ha destacat la "vinculació especial" de l'escola amb la Festa Major, ja que la seva Banda participa tant a la cercavila de la Festa Major dels Petits com a la processó del 31 d'agost. També cal destacar la presència d'un gran nombre d'alumnes de l'escola participant com a balladors i balladoras en les diferents activitats festives.

Es preveu que el pregó de la Festa Major dels Petits 2024 a càrrec de l'Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet sigui un acte solemne i emotiu, marcat per la música i l'alegria.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local