SITGES

Presentació del llibre 'La democràcia fugaç. Sitges durant la Segona República (1931-1936)'

L’historiador Ricard Conesa analitza els avenços escolars, socials i les lluites polítiques que es van produir durant els cinc anys de República. El llibre, editat per l’Ajuntament de Sitges, es va presentar el passat divendres a la Biblioteca Popular Santiago Rusiñol

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’historiador Ricard Conesa recull els avenços socials produïts durant la República en el llibre “La democràcia fugaç. Sitges durant la Segona República (1931-1936)”, editat per l’Ajuntament de Sitges i presentat aquest divendres passat a la Biblioteca Popular Santiago Rusiñol.

Al llarg de diferents capítols Conesa, que ha treballat amb una nombrosa i fins ara inèdita documentació, analitza els diferents moviments socials i polítics, així com els avenços educatius que es van produir durant cinc anys a Sitges. Un període transcendental d’eclosió política, de laïcització de l’espai públic, de projectes escolars o de noves polítiques en el món laboral. L’historiador Roland Sierra va comentar la importància d’aquesta publicació ja que “malgrat que s’han fet molts llibres sobre la Guerra Civil, i s’ha parlat de la República en diferents articles, no hi havia fins ara cap publicació que fes un anàlisi complert de tots aquests anys, que poden servir per recordar la nostra situació en una de les etapes més transcendentals del Segle XX”. El regidor de Cultura en funcions, Gabi Serrano, va remarcar que “el llibre omple un buit històric a nivell de publicacions”.

L’historiador Ricard Conesa va destacar “la tasca duta a terme per a poder treballar amb tota la informació d’aquest episodi històric”. Ricard Conesa i Sànchez és llicenciat en Història, màster en Cultura Històrica i Comunicació, i actualment cursa el màster en Estudis Històrics a la Universitat de Barcelona. Treballa com a tècnic de Projectes i Espais de Memòria del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya. Ha col·laborat en diverses obres col·lectives i amb la revista Sàpiens i ha participat en diferents congressos i seminaris sobre polítiques públiques de memòria. També col·labora en el projecte Tots els noms de l’Institut d’Estudis Penedesencs i ha estat un dels cinc comissaris de l’exposició La primavera republicana al Penedès (2010).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local