SITGES

La Pesca Artesanal de Sitges en imatges a la Biblioteca Santiago Rusiñol

A partir d’avui i fins el 29 de febrer es podran veure un recull d’instantànies de Susana Oñoro sobre la Pesca Artesanal a la Biblioteca Santiago Rusiñol, un ofici antic que a dia d’avui mantenen a Sitges 15 pescadors

Redacció 02-02-2012 18:34 Lectures 1210

Arxivat a:

VD. Pesca Artesanal de Sitges

VD. Pesca Artesanal de Sitges

En aquest context es presenta l'exposició La Pesca Artesanal a Sitges de Susana Oñoro, que presenta un conjunt de fotografies sobre la pesca més tradicional, selectiva i de petita envergadura. A través de les imatges el visitant s'apropa a l'ofici de la pesca artesanal característica de la costa catalana.

Oñoro transmet a través de les seves instantànies una gran sensibilitat envers el mar i la pesca. L'any 2008 va exposar un recull de fotografies sobre la relació de la dóna en la pesca, i ara presenta de nou el món de la pesca des d'una barca.

L'exposició està organitzada pel Centre d'Estudis del Mar de la Diputació de Barcelona.

Conferència: L'Espai marí . Situació actual de la pesca artesanal

Enric del Campo, Patró Major de la Confraria de Pesca de Sitges oferirà divendres 10 de febrer a les vuit del vespre la conferència L'Espai marí. Situació actual de la pesca artesanal a la Biblioteca Santiago Rusiñol.
L'espai marí Costes del Garraf se situa davant la costa de la comarca del Garraf, la seva extensió és de 26.474 ha i va des dels 0 als 40 metres de profunditat aproximadament.

És un espai protegit que pertany a la Xarxa Natura 2000, una xarxa ecològica europea integrada per zones especials de conservació. La declaració d'aquestes zones vol contribuir a garantir la biodiversitat en el marc europeu mitjançant la conservació dels hàbitats naturals i de la fauna i la flora. També forma part Pla d'Espais Interès Natural de Catalunya (PEIN) aprovat pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

En les últimes dècades s'ha pogut comprovar com el fons marí no és una font de recursos inesgotable resistent a l'agressió de l'activitat humana, sinó que en pocs anys hi ha hagut una acceleració de la pèrdua de diversitat ecològica, de la quantitat d'individus de cada espècie i de l'empobriment de l'ecosistema en general.

La Pesca Artesanal utilitza tècniques tradicionals, amb poc desenvolupament tecnològic, és selectiva, de temporada i no malmet els fons marins i la seva biodiversitat. Davant la situació d'empobriment de la biodiversitat del mar i de l'encariment dels combustibles fòssils, la Pesca Artesanal es posiciona com la modalitat de pesca més responsable i sostenible ja que permet pescar l'espècie de peix que es vol mantenint intacte la resta de l'estructura de l'ecosistema marí i es realitza amb petites barques, prop de la costa.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No