Pesca artesanal

S'inaugura el nou espai del projecte Peix de Sitges

Redacció Sitges 19-07-2017 8:53 Lectures 3884
S'inaugura el nou espai del projecte Peix de Sitges. Ajuntament de Sitges

S'inaugura el nou espai del projecte Peix de Sitges. Ajuntament de Sitges

El projecte Peix de Sitges compta des d’aquest diumenge amb un nou espai municipal al Port d’Aiguadolç que servirà com a punt per al desenvolupament de l’activitat associada a l’abastament de pesca artesanal d'elevada qualitat i baix impacte ambiental.

En l’acte inaugural celebrat diumenge, l’alcalde Miquel Forns ha recordat que “aquest espai ha estat una reivindicació per part dels pescadors i després de vuit anys s’ha pogut fer realitat. Avui és el dia zero per a molts dels projectes que es faran per revaloritzar la pesca artesanal que tenim a Sitges. També perquè el sector dels pescadors mariners continuï ben actiu i puguin haver noves oportunitats vinculades al turisme i el Port d’Aiguadolç”.

El projecte busca recolzar la pesca artesanal a la vila, un tipus de pesca amb mètodes tradicionals i poc freqüent, que serviria de punt de primera venda del peix que extreuen actualment el col·lectiu de pescadors, sota la marca “Peix de Sitges”, fent atractiu el producte als consumidors i restauradors locals. El projecte es va aprovar al ple municipal el passat mes d’abril.

Energia

Som o no som capaços d'organitzar-nos per produir l'energia que necessitem?

Jordi Cuyàs i Soler

El juny del 2020 vaig publicar un article optimista, en el que deia que estava convençut de que les comarques del Penedès estàvem a punt per posar-nos a produir energia, tant amb el lideratge del sector públic com des d'empreses privades del territori

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No