Després del Penedès

El Festival EVA desembarca a Pradell de la Teixeta

El programa està format per 13 activitats basades en la narració i la tradició oral amb noms propis com Sergi López, Mireia Mena, Juanan Rodríguez o Carles Dénia

Redacció Vilafranca del Penedès 25-06-2013 17:06 Lectures 2184

El Festival EVA reprèn la seva programació del 5 al 7 de juliol al municipi de Pradell de la Teixeta amb 13 propostes artístiques basades en la narració i la tradició oral. El Festival condensa la programació en 3 intensos dies amb actuacions per a tots els públics vinculades directament amb el territori.  L’EVA Pradell proposa un cap de setmana ple d’espectacles innovadors i diferents que busquen proporcionar a l’espectador experiències úniques als emplaçaments més singulars.

El divendres 5 de juliol, Juanan Rodríguez oferirà un divertit espectacle basat en els perspicaços contes d’Alesandro Boffa a les 23h al Corral nou. Un altre dels exemples més paradigmàtics de la vinculació del festival amb el territori serà l’espectacle SÍ, PERò NO EXACTAMENTe que ens oferirà la narradora catalano-argentina Sandra Rossi, en què reflexiona al voltant dels seus orígens i els contrastos que ha viscut en primera persona entre ambdues cultures. L’actuació es podrà gaudir el dissabte 6 de juliol en dues sessions nocturnes a la Cova del Rector, una cova natural amb aforament per a 180 persones i a la qual s’hi accedeix després d’una caminada col·lectiva de 20 minuts des del centre del municipi.

El dissabte s’estrenarà al migdia amb l’espectacle per a grans i petits  Granotes, gripaus i altres trifulgues que oferirà Cesc Serrat, a la Plaça del Castell, i a les 13h, al Cafè La Societat, Josep Pedrals oferirà un recital de poesia –Sales per Pedrals-, recull del destacat poeta català Joan Sales.  Per la seva banda, l’actor vilanoví Sergi López despullarà el seu personatge en una xerrada de proximitat a les 18.30h a la Plaça dels Vellets. Les 20h donaran pas a una activitat que es porta a terme des dels inicis del festival, A tres bandes, de la mà de Sandra Rossi, Teresa Puig i Cesc Serrat, que s’han citat a la mateixa Plaça dels Vellets per oferir un espectacle que ens conduirà pels carrers del poble de la mà dels tres narradors.

El diumenge 7 de juliol el Festival EVA oferirà diverses possibilitats lúdiques dirigides a tots els públics. A partir de les 11 hores el públic tindrà la possibilitat de pujar a l’escenari a la Plaça de l’Església per narrar, llegir, recitar o cantar en un fòrum Obert a on tothom hi podrà dir la seva. A partir de les 13.30h, també a la Plaça de l’Església, els glosadors Carles Belda i Mireia Mena convidaran al públic a pujar a l’escenari amb l’activitat El retorn del Gran Combat. L’EVA també ha programat l’espectacle aPASSIÓnat, que retrà homenatge als gairebé 500 anys d’història del gènere passionístic a l’Antic Molí d’oli en 5 sessions amb 15 persones per cadascuna. L’EVA també ha programat al diumenge a les 17.30h un espectacle per a tots els públics, L’Habitació de la Frida, un recorregut d’ombres xineses a través dels pinzells de Dalí, Picasso, Van Gogh i Warhol, a càrrec de la companyia La MaMi Riu. Finalment, l’encarregat de tancar el Festival serà el cantant Carles Dènia, que  oferirà un concert de  guitarra de caire intimista i petit format a les 20h a la Plaça dels Vellets.


El Festival EVA

Amb un bagatge de 9 edicions al Penedès i 4 al Priorat a les espatlles, el Festival Eva està en constant creixement i s’ha consolidat com la mostra més important d’activitats basades en la narració i tradició oral de Catalunya, mantenint des dels seus inicis una clara aposta per l’actualització i modernització del gènere, programant activitats innovadores com concursos i combats de glosadors, projecció i cinefòrum de pel·lícules sobre tradició oral, exposicions de narrativa, o projectes realitzats amb noves tècniques de narració i tecnologia 2.0.


Castells

Temporada castellera: Tarragona no és el final

Sixte Moral

Al llarg d'aquesta temporada que ja estem acabant ja s'intuïa que la Vella de Valls havia assolit un moment dolç, extraordinari que ha coincidit amb una certa "crisi" dels verds vilafranquins que havien estat en els darrers anys els dominadors absoluts de les construccions castelleres

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament