50 anys amb la música

Intèrprets, compositors i directors celebren els 50 anys del segell discogràfic Limit Records

'Un miracle que només pot passar en aquest país', així ha definit els 50 anys de LIMIT Records el seu responsable, el periodista vilanoví Bernat Deltell

Limit Records. Intèrprets, compositors i directors celebren els 50 anys del segell discogràfic Limit Records

Limit Records. Intèrprets, compositors i directors celebren els 50 anys del segell discogràfic Limit Records

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El segell discogràfic LIMIT Records ha celebrat el seu 50è aniversari aquest dijous a la Biblioteca de Catalunya amb una colla de convidats d'honor. Els directors Edmon Colomer i Salvador Brotons i l'escriptor Oriol Pi de Cabanyes han traçat el seu recorregut vital d'aquest segell discogràfic, que compta amb un catàleg de gravacions basat en intèrprets, obres i compositors del nostre país sovint poc representats per les grans multinacionals del sector, però d’una qualitat indiscutible i inqüestionable.

L'actriu Carme Sansa ha estat l'encarregada de presentar la festa que ha comptat també amb les actuacions dels pianistes Daniel Blanch i Josep Surinyac, les cantants Maria Lluïsa Muntada i Inés Moraleda i la violinista Kalina Macuta.

També hi ha hagut un moment per al record de Joan Deltell, el fundador del segell i un reconegut promotor cultural mort el 2009 amb només 65 anys. El seu fill, el periodista Bernat Deltell, que porta ara les regnes de la discogràfica, assegura que "d'això no es pot viure, però en cap moment volíem que tot aquest treball que s'ha fet durant anys desaparegués com si res". D'aquí que en aquests darrers anys la discogràfica hagi agafat una nova embranzida obrint-se encara més als intèrprets catalans de música clàssica del moment. "Per a alguns d'ells és una finestra oberta davant la greu situació que viu -i que ha viscut sempre- la nostra cultura".

Mig segle d'història

"Un miracle que només pot passar en aquest país". D'aquesta manera defineix Bernat Deltell els 50 anys d'existència de la discogràfica LIMIT Records, avui englobada dins la productora El Far Blau. Tot va començar el 1964, quan el pare de Deltell va crear un petit segell discogràfic per poder donar sortida a gravacions de compositors i intèrprets majoritàriament nacionals sovint poc representants -”per no dir pràcticament mai representats”- per les grans multinacionals del sector.

L'esposa del fundador de LIMIT Records, la pianista i compositora catalana Leonora Milà, ha estat el referent de la marca durant anys, però no l'única. El catàleg d'aquest minúscul segell inclou també gravacions de joves intèrprets catalans com ara el pianista Enrique Bagaría, el duo format pel també pianista Daniel Blanch i la violinista Kalina Macuta, la cantant Maria Lluïsa Muntada acompanyada per Josep Surinyac, el Quartet de Barcelona i molts altres. "Tots plegats", assegura el periodista Bernat Deltell, "formen el cos central d'aquesta petita col·lecció que té en la qualitat i singularitat la seva principal raó de ser".

És potser per aquest motiu que una multinacional com Naxos distribueix el catàleg online de LIMIT Records-El Far Blau, "segurament perquè els productes que oferim són únics al món i només nosaltres som capaços de fer-los".

Novetats discogràfiques

En el transcurs de la festa del 50è aniversari s'han presentat també les quatre darreres novetats discogràfiques recentment publicades per LIMIT Records: Inventionen und Sinfonien (J. S. Bach. Leonora Milà: piano), Sonatas for violin and piano (J. Brahms / B. Bartók. Kalina Macuta: violí / Daniel Blanch: piano), Piano Works (R. Schumann / F. Mendelssohn. Leonora Milà: piano) i Mélodies (F. Poulenc. Maria Lluïsa Muntada: soprano / Josep Surinyac: piano).

Primer acte d'un ampli programa

La festa a la Biblioteca de Catalunya ha estat el primer acte del programa d’activitats del 50è aniversari del segell discogràfic. La celebració continuarà aquest divendres amb un altre acte a l’espai Tot Clàssic (c/ Costa de la pols, 16) de Palma de Mallorca. De cara als propers mesos està prevista l’organització d’un ampli programa de concerts, presentacions, conferències i la publicació de més novetats discogràfiques.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


Últims llibres recomanats

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local